Jingdong webshop ovog vikenda realizirao 42,5 milijuna prodajnih transakcija

Fotografija članka: Jingdong webshop ovog vikenda realizirao 42,5 milijuna prodajnih transakcija

U nekoliko smo navrata pisali o datumu 11.11. koji je u Kini poznat kao Singles Day (dan samaca), ali i kao najveći kineski šoping dan. Čini se kako mnogi webshopovi trljaju ruke, među njima je i Jingdong koji se pohvalio s čak 42,5 milijuna prodanih proizvoda.

Oglas

Iako je gotovo nepoznat u ovom dijelu svijeta, Jingdong.com je jedan od najvećih kineskih “3C” webshopova (Computer, Communications, Consumer electronics). Za vrijeme ovog rasprodajnog vikenda imali su pune ruke posla, trebalo je te desetke milijuna narudžbi i isporučiti.

Možda ova informacija i nije toliko važna za naš kraj, no zaintrigirao nas je jedan podatak – što se najviše kupovalo. Vjerujemo kako će velik broj naših čitatelja pomisliti kako su to smartfoni, ali nisu. Ako pogledamo po tri osnovne kategorije, u stvari su se oni najmanje kupovali.

Jingdong je objavio slijedeće podatke:
•    Mobilni uređaji = 4,34 milijuna
•    Računala i uredske potrepštine = 17,28 milijuna
•    Digitalne kamere, tableti, e-knjige, slušalice, pametne narukvice, pametni satovi i drugi gadgeti, putovanja, hotelske rezervacije,… = 20,88 milijuna

Raspored je vrlo zanimljiv, ali i logičan. U kategoriji mobilnih uređaja najviše su se kupovali Huawei (i Honor), Xiaomi i Apple, slijede Meizu, Samsung, LeEco, 360 Mobile, Nubia, OPPO i ZTE.

Po modelima najviše su se kupovali Xiaomi Redmi Note 3, iPhone 7, Huawei Honor 8, Xiaomi Redmi Note 4, Huawei Honor Play 5C, Xiaomi Redmi 3S, iPhone 7 Plus, Huawei Honor Play 5, iPhone 6 Plus i Huawei Honor Play 5A. Vidljivo je kako je Huaweijev Honor brend izuzetno dobro prodavan.

U kategoriji računala i uredske potrepštine nevjerojatna je brojka od čak 650.000 prodanih prijenosnih računala, a najzastupljeniji brendovi su Lenovo, Dell, ASUS, ThinkPad, HP, Apple, Samsung i Acer. Prodali su i 570.000 monitora gdje dominiraju Samsung, AOC, Dell, Philips i LG. Prodano je i puno SSD diskova i USB flash memorija, oko 2 milijuna, a nećete vjerovati kako su prodali čak 960.000 projektora i pisača.

U posljednjoj kategoriji su smjestili tablete i prodali su ih čak 500.000, a najbolje su išli modeli tvrtki kao što su Lenovo, Apple, Microsoft, Huawei, Teclast, Samsung, Cube i Asus. Prodan je i velik broj digitalnih fotoaparata kao što su Canon, Nikon i Sony, a slijede brendovi kao što su Dajiang, Fuji, GoPro, Casio, Xiaoyi, Panasonic i Olympus.

Zanimljivo je i kako je ovaj webshop u navedenom periodu prodao čak 16 mililjuna knjiga/e-knjiga, putnih aranžmana i hotelskih rezervacija.

Očito je kako ekipa u Jingdong webshopu itekako imaju razloga za zadovoljstvo. Ako i sami želite zaviriti što u njihov webshop, evo linkova:

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.