Jeste spremni za tablet uređaje na Windows 8 OS-u i ispod 100$?

Fotografija članka: Jeste spremni za tablet uređaje na Windows 8 OS-u i ispod 100$?

Nedavno se pojavio vrlo jeftini Windows 8 tablet, PiPO W2, s 8 inčnim ekranom i vrlo solidnom konfiguracijom. Može li cijena ići ispod 100$?

Oglas

Čini nam se da je odgovor potvrdan. U prvom redu zbog novih jeftinih Intelovih procesora koji su skinuli ukupnu cijenu samih tableta s jedne strane. S druge strane i Microsoft je doigrao ključnu ulogu ponudivši besplatno Windows 8 operativni sustav za tablet uređaje s ekranima manjim od 9 inča.

Činjenica je kako će ova Microsoftova taktika i jeftini Intelovi procesori pomoći proizvođačima u prodaji manjih tableta. No, jeste li ikada probali raditi u Windowsima 8 na 8 inčnom ekranu? Nije baš ugodno – pokušajte svojim “debelim” prstima pogoditi ikonu u Windows Exploreru :)

Intel se uspio nametnuti tržištu zahvaljujući novom poslovnom ugovoru s kineskim Rockchipom, tako da su njihovi novi x86 Atom čipovi ultra jeftini, a opet moćni. Ipak, oni novi čipovi, kao plod zajedničke suradnje ove dvije kompanije očekuju se tek u 2015. godini.

I treća bitna stvar koja će uvjetovati razvoj i proizvodnju tableta ispod 100$ je jeftina kineska proizvodnja tableta, jer je trošak radne snage vrlo nizak i gdje je zaštita i sigurnost na radu jeftinija. Naravno, to sve također utječe na krajnju cijenu tableta. U svemu pomaže i povrat poreza od kineske vlade koja na taj način potpomaže izvoz.

Dok se ne pojave ove “jeftinjoze” ispod 100$, pročitajte kako izgleda , koji košta samo 128$.

Jeste spremni za tablet uređaje na Windows 8 OS-u i ispod 100 dolara

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.