Jen Hsun-Huang, Nvidia: naša budućnost je u automobilima i gamingu!

Fotografija članka: Jen Hsun-Huang, Nvidia: naša budućnost je u automobilima i gamingu!

Iako će mnogi pomisliti kako je Nvidia itekako zainteresirana za razvoj svojih procesora za tablete i smartfone. Ali nije. Barem tako tvrdi CEO kompanije Jen Hsun-Huang.

Oglas

Činjenica je kako Nvidiju kao kompaniju u prvom redu povezujemo s vrhunskim grafičkim karticama za PC računala, ponešto i za igraće konzole, a također su i sve traženija platforma i u mobilnim uređajima, tabletima i smartfonima. No, izvršni direktor kompanije Jen Hsun-Huang je reko kako to baš i nije tako.

Naime, kompanija sebe ne vidi toliko u tom mobilnom dijelu, nego smatraju kako je njihova budućnost u grafičkoj podršci za video igre (gaming), ali i u automobilima. Iako nam ispočetka nije bilo jasno zašto se kompanija odlučuje za ovu strategiju, zaključili smo kako se radi o vjerojatno vrlo velikoj konkurenciji na tržištu mobilnih čipova, u kojoj su glavni igrači Qualcomm, MediaTek, Rockchip i sve jači Intel.

Iako su se probili na mobilnom tržištu, čini se kako ipak nisu ispunili očekivanja. I sam Jen Hsun-Huang je potvrdio kako Tegra 4i i nije previše uspješan projekt, a Tegra 4 se na tržištu pojavila prekasno. Isto tako, Nvidia nije spremna “rezati” cijene svojih proizvoda kako bi bili konkurentni. Zbog toga su se odlučili usmjeriti razvoj svojih procesora u manje istraženom i konkurentskom dijelu kao što su Smart TV, dodaci za pametne televizore i ugradnju u infotainment sustave u automobile.

Jen Hsun-Huang, Nvidia: naša budućnost je u automobilima i gamingu

Isto tako, treba spomenuti i kako su imali svoje procesore i u Surface RT tabletu, no Microsoft se u posljednje vrijeme u potpunosti okrenuo Intelu, tako da su izgubili i taj dio tržišta. Čini nam se kako je odluka Nvidijine uprave ispravna, jer se okreću tržištu u kojem zaista mogu napraviti razliku u odnosu na konkurenciju.

Ono gdje će se Nvidia i dalje sigurno razvijati je gaming, odnosno podrška ljubiteljima video igara, u prvom redu na PC računalima, a navodno će razvijati i svoje nove Shield konzole. Trenutni Nvidia Shield konzola i uskoro trebala imati cijenu od samo 199$, a najavili su i dolazak hvaljenih igraćih naslova kao što su Half Life 2 i Portal. U tome će i dalje podržavati Android za koji Jen Hsun-Huang kaže kako je operativni sustav s velikim gamerskim potencijalom.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.