Jelly je najmanji 4G smartfon na svijetu sa odličnom autonomijom

Fotografija članka: Jelly je najmanji 4G smartfon na svijetu sa odličnom autonomijom

Kineska kompanija Unihertz bazirana u Šangaju ima najmanji 4G pametni telefon na svijetu koji je nevjerojatno sitan u usporedbi sa smartfonima kao što su Samsung Galaxy S8 ili iPhone 7.

Oglas

No, ne treba nas prevariti mali 2.45-inčni ekran, jer se ispod njegovog poklopca krije i više snage nego očekivano. Ovaj je sitan, ali dinamitan smartfon dostupan za kupnju u bijeloj, plavoj ili crnoj boji te ima sve značajke kao i Android smartfoni normalne veličine. Zanimljivo je da Jelly čak i radi na najnovijem Android 7.0 Nougat operativnom sustavu te ima pristup većini Google Play Store aplikacija.

Jelly radi na nespecificiranom procesoru koji radi na taktu od 1.1 GHz te je uparen sa čak 2 GB RAM-a i 16 GB proširive interne memorije (putem MicroSD kartice proširiva do 32 GB). Ovaj minijaturni smartfon ima podršku za dvije Nano SIM kartice te raspolaže 2 MP prednjom selfie kamerom te stražnjom 8 MP kamerom.

Najzanimljiviji detalj na ovom malenom uređaju je autonomija baterije. Kompanija Unihertz tvrdi kako baterija omogućava do tri dana prosječnog korištenja ovog smartfona i do sedam dana rada na standby-u. Sva ta snaga dolazi iz baterije kapaciteta svega 950 mAh. U usporedbi sa tom sitnom baterijom iPhone 7 (1.960 mAh) i Galaxy S8 (3.000 mAh) traju samo dan do dan i pol pri jednom punjenju baterije.

Kompanija Unihertz koja je osmislila ovaj smartfon tvrdi kako je Jelly savršen za korištenje u svim onim situacijama u kojima su skupocjeni, osjetljivi i veliki smartfoni nepraktični, kao na primjer na putovanjima, tijekom vježbanja ili za djecu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.