Jedinstvena platforma Windows 8 i trenutno stanje

Fotografija članka: Jedinstvena platforma Windows 8 i trenutno stanje
Navodno Andy Lees i njegovi timovi rade na tajnom projektu, prilagođavanju platforme Windows 8, ARM arhitekturi koja okreće većinu današnjih smartphonea i tableta. Jedan od glavnih problema smartphone sa sustavom Windows Phone je nedostatak pouzdanog alata za backup podataka pohranjenih na uređaju. Istina je da dio može se sinkronizirati putem usluga treće strane ili Cloud servera,  ali to nije jednostavan način za veliki dio korisnika.  Nešto se također šuška da bi inačica Windows Phone Apollo 8 imala implementiranu neku jednostavnu korisničku opciju za izradu sigurnosnih kopija. 
 
Što se tiče desktop inačice, dok  Microsoft hvali sigurnost i praktičnost novog sućelja  koje omogućuje korisnicima login kroz sliku, sigurnosni  stručnjaci kritizirali su novo svojstvo kao provjeru autentičnosti lozinke.

 
 
Kenneth Weiss, izumitelj RSA SecurID tokena izjavljuje da sve izgleda  "slatko", ali nije nikakav ozbiljan sigurnosni sustav. Glavni nedostatak leži u tome što su geste ranjive čak i iz daljine.  Zašto?  Na primjer, korisnik može izvući linije, kružnice i točke na fotografijama s prijateljima, ili bilo koje druge fotografije, a sve se  lako može snimiti izdaleka.  
 

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.