Jedini 3D touch trik na iPhone-u koji će vam trebati

Fotografija članka: Jedini 3D touch trik na iPhone-u koji će vam trebati

Dok čekamo novi iPhone 8, 3D Touch pruža mnoge mogućnosti, a jedna od najboljih još je uvijek nepoznanica mnogim korisnicima.

Oglas

Kada je Apple izbacio 3D touch na iPhone-u 6s i 6s plus, odmah smo znali da će se ta opcija zadržati na Apple-ovim uređajima neko vrijeme. Ovu opciju, koja omogućava uređaju prepoznavanje jačine pritiska na ekran, razvijali su 5 godina i kao rezultat dobili smo nekoliko zgodnih rješenja za iOS koja se pokreću različitim jačinama pritiska na zaslon. Npr. Jačim pritiskom na ikonu aplikacije na iPhone 6s/Plus i  iPhone 7/Plus otvorit će se skriveni menu sa poveznicam za različite opcije.

3D Touch je odličan dodatak Apple-ovim uređajima i njegova uloga će biti sve veća. Ako sve bude kako treba, Apple ove godine planira izbaciti iPhone 8 koji neće imati home button i njegovu će funkciju preuzeti 3D Touch. Dotad, jedna od opcija 3D Touch-a koju morate znati je zasigurno ova.

Pomicanje pokazivača po teksu i označavanje riječi oduvijek je bilo malo problematično na iOS uređajima usprkost maloj pomoći povećala. Zato na 3D Touch uređajima možete pritisnuti na tipkovnicu i duže držati čime će se ona pretvoriti u dodirnu ploču te onda možete, pomičući prstom, pomaknuti pokazivač gdje ga želite.

I dok neki ovu opciju stalno koriste, većina ne zna da uopće postoji, a i kad saznaju za nju, nisu svjesni da od nje mogu dobiti i više od samo pomicanja pokazivača.

Osim običnog pomicanja pokazivača, kratkim ali jačim pritiskom možete označiti riječ, ili dvostrukim jačim pritiskom označiti cijeli paragraf. Jači pritisak ne znači probiti ekran već samo lagani pritisak bez dizanja prsta što znači da ne morate cijelo vrijeme pritiskati, već samo ne odvajati prst od ekrana.

Možda će vam trebati neko vrijeme da se uhodate, ali kad vam uđe u prste, pitat ćete se kako ste dosad živjeli bez ovog trika.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.