Je li podatkovni mobilni promet u Hrvatskoj preskup s obzirom na ostatak svijeta?

Fotografija članka: Je li podatkovni mobilni promet u Hrvatskoj  preskup s obzirom na ostatak svijeta?

Kako smartphonei i dio tableta postaju sve više i više sredstva prijenosa informacija, tako se sve učestalije ljutimo na mobilne operatere u Hrvatskoj i njihov cijene  podatkovnog  mobilnog prometa,  ali  i na  same brzine koje nam pri tome nude.  Jesu li doista naši operateri toliko skupi s obzirom na ostatak svijeta?

Oglas

Odgovor na pitanje pronašli smo u statistici objavljenoj od strane , koji su analizirali podatke diljem svijeta na temelju pristojbi i napravili izvješće za cijenu prijenosa podataka od 500 MB. U svakoj zemlji u svijetu, svaki operator imaj različite uvjete, različite brzine i različite tehnologije, a time i drugačije naknade.

Je li podatkovni mobilni promet u Hrvatskoj  preskup s obzirom na ostatak svijeta?  01

Primjerice, najskuplji mobilni podatkovni promet imaju zemlje u Africi. Tako na primjer, korisnici u Angoli će platiti 110 dolara za 500 MB podatkovnog prometa.

Je li podatkovni mobilni promet u Hrvatskoj  preskup s obzirom na ostatak svijeta?  05

Niti Sjedinjene Američke Države nisu jeftine. Isti paket korisnici plaćaju 85 dolara, ali treba računati na rasprostranjenost LTE mreža. Stanovnici Kine plaćaju 24 dolara. Europske zemlje su relativno jeftine u usporedbi sa SAD-om. Tako u Francuskoj 500 MB mobilnog podatkovnog prometa košta 13.8 $, Grčkoj 38.2 $, Rusiji 27$, Velikoj Britaniji 8,8 $, Njemačkoj 12,4 $, Francuskoj 13,8 $, Sloveniji 18,9$ , Mađarskoj 15.3 $, Hrvatskoj 12.9 $ , Srbija 16 $, i Italija 12.7 $.

podatkovni promet

Eto, naši operateri i nisu baš toliko skupi.  Globalnu  interaktivnu  statistiku možete pogledati  .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.