JDI Full Active Flex – stižu li konačno fleksibilni ekrani?

Fotografija članka: JDI Full Active Flex – stižu li konačno fleksibilni ekrani?

Japan Display Inc. (JDI), jedan od svjetskih vodećih proizvođača ekrana za mobilne uređaje, najavio je svoj novi Full Active Flex – fleksibilni iliti savitljivi ekran.

Oglas

Neki će reći kako JDi proizvodi ekrane i za Appleove iPhone uređaje, to je točno. Ovaj njihov novi “fleksibilac” vrlo će brzo postati komercionalno dostupan, kažu već početkom 2018. godine. Za svoju savitljivost može zahvaliti posebnom plastičnom supstratu koji je presvučen posebnim slojem tekućih kristala.

Kažu kako bi jedna od prvih primjena mogla biti upravo na novim 5,5 inčni ekranima FHD rezolucije (1920 x 1080 točaka) i Photo-Alignment IPS (IPS-NEO), a koja je i jedna od najčešćih dimenzija na pametnim telefonima. Jedan od prvih smartfona koji bi mogao utjeloviti novi JDI-ov Full Active Flex je Appleov novi iPhone 9.

Novi ekran bi trebao konkurirati Samsungovom OLED fleksibilnom ekranu koji se koristi u Edge modelima. Naravno, ova fleksibilnost omogućuje i neke nove dizajnerske mogućnosti. S druge strane, zbog spomenute savitljivosti ne postoji stakleni sloj, tako da bi ekran trebao biti i otporniji na udarce ili ako hoćete – oštećenja.

Zgodan je podatak kako je frekvencija osvježavanja od  60 Hz pa sve do vrlo male frekvencije osvježavanja od samo 15 Hz. Drugim riječima, novi bi ekrani mogli imati i osjetno manju potrošnju baterije, što nam se čini kao vrlo zanimljiv podatak pogotovo za top smartfone kojima je, ruku na srce, i dalje to jedna od najvećih mana.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.