JDI Full Active ekran minimalističkih rubova kreće u proizvodnju

Fotografija članka: JDI Full Active ekran minimalističkih rubova kreće u proizvodnju

Prošle je godine Japan Display Inc (JDI) je samo najavio svoj novi Full Active ekran namijenjen pametnim telefonima, a ovih dana su se pojavile nove i zanimljive informacije.

Oglas

Novi ekran je karakterističan po tome što je blago zaobljen po rubovima, a s druge strane će imati vrlo tanke rubove, sva četiri, tako da bi možda uskoro mogli očekivati i prve pametne telefone koji će ekranom biti prekriveni preko cijele prednje površine.

Radi se o potpuno novoj tehnologiji izrade i sastavljanja ekrana (high-density wiring layout). Ono što je u ovoj priči najvažnije je činjenica kako se novi Full Active panel, kako ga zovu, počeo masovno proizvoditi tijekom ovog mjeseca, tako da ga vrlo brzo možemo očekivati i u prvim pametnim telefonima.

Od nekih tehnikalija spomenimo kako se panel temelji na LTPS tehnologiji (Low-Temperature Poly Silicon), veličine je 6 inča i omjera 18:9, tako da pruža rezoluciju od 1080 x 2160 točaka. U ekran će biti ugrađena i JDI Pixel Eyes tehnologija druge generacije, a koja omogućuje ugradnju dodirnih (touch) senzora u sam ekran.

Naravno, s nestrpljenjem očekujemo prve smartfone s ekstremno tankim rubovima i koji će pružiti jedno potpuno novo korisničko iskustvo. Kažu i kako će biti vrlo osjetljivi tako da će reagirati i na mokre prste. Zgodno :)

JDI je vrlo zanimljiva kompanija na području izrade novih ekrana za mobilne uređaje. Samo ćemo vas podsjetiti kako su početkom ove godine najavili i prve fleksibilne ekrane o čemu smo također .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.