Japan Display predstavio 7 inčni ekran visoke rezolucije od 2560×1600

Fotografija članka: Japan Display predstavio 7 inčni ekran visoke rezolucije od 2560×1600

Novi rekord ponovo je postavio sve popularniji Japan Display. Zahvaljujući WhiteMagic tehnologiji, na 7 inčni ekran su uspjeli ugurati rezoluciju od čak 2560×1600 točaka!

Oglas

Ovo je prvi ovakav ekran u svijetu sa 7 inčnom dijagonalom. No, nije prvi ekran koji koristi novu WhiteMagic tehnologiju visoke rezolucije. Ako vas zanima tko je prvi ugradio ovakav ekran u svoj mobilni uređaj – to je Sony. Oni su u svoj Sony Xperia P smartfon ugradili ovakav ekran, no radi se o veličini dijagonale od 4 inča.

Prema tome, ovo je prvi 7 inčni ekran u svijetu koji ima rezoluciju od 2560×1600 točaka. Isto tako, ima široki kut gledanja od 160 stupnjeva, te 431 ppi (točaka po inču). Inače, WhiteMagic tehnologija je vrlo slična RGB tehnologiji – jedna se točka sastoji od crvene, zelene i plave pod-točke (subpixel), te dodatno ima i bijelu pod-točku. Rezultat svega je ista oštrina slike kao i kod klasičnih ekrana, samo uz manju potrošnju energije, te je svjetlina dvostruko veća, što je vrlo značajno kada primjerice koristite uređaj vani, na dnevnom svjetlu.

Japan Display 7 Inch 2560x1600 Display

U kompaniji Japan Display tvrde kako nova WhiteMagic tehnologija troši i do 20% manje struje od prethodne. Premijera nove tehnologije bit će na SID Display Weeku (od sutra, 1. lipnja). Za sada nema informacija koji će biti prvi tablet koji će koristiti novi ekran visoke rezolucije, no vjerujemo kako bi se mogao pojaviti do kraja godine. Možda i više njih.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.