Japan Display JDI predstavio 7 inčni Full HD ekran s 1000 nitaI predstavio 7 inčni Full HD ekran s 1000 nita

Fotografija članka: Japan Display JDI predstavio 7 inčni Full HD ekran s 1000 nitaI predstavio 7 inčni Full HD ekran s 1000 nita

Iz kompanije Japan Display, o kojoj se u posljednje vrijeme sve više čuje, ponovo ruče rekorde. Ovaj puta su s partnerima napravili nevjerojatan ekran.

Oglas

Ovaj su uspjeh u kompaniji Japan Display (JDI) postigli u suradnji s još nekoliko japanskih kompanija kao što su Sony, Hitachi i Toshiba. Rezultat svega je potpuno novi 7 inčni Full HD ekran koji nudi do sada neviđeno osvjetljenje (ili točnije oštrinu) od čak 1000 nita, uz osjetno manju potrošnju struje.

Novi 7 inčni ekran kojeg vidite na slici ima Full HD rezoluciju (1920×1080 točaka), a napravljen je uz pomoć Sonyjeve WhiteMagic tehnologije koja dodaje bijeli piksel u standardnu RGB paletu (crvena, zelena, plava), o čemu smo . Nova RGBW matrica troši i do 40% manje struje nego klasični LCD ekrani, što je odlična vijest za primjerice tablete kojima bi trajanje baterije moglo osjetno narasti.

Ono što je još zanimljivo kod ovog ekrana je njegova oštrina koja je nevjerojatnih 1000 nita, što u praksi znači da možete dobro vidjeti sliku na ekranu iako je on okrenut direktno prema suncu? Sjetite se i sami koje probleme imate sa svojim uređajima, smartfonima i tabletima, pri dnevnom svjetlu. Za neki normali “outdoor” rad potrebno je barem 500 nita, što ima malo koji današnji uređaj. Ali tisuću…

Za sada nema informacija kada će se prvi ovakvi ekrani početi ugrađivati u uređaje (u prvom redu tablete), no nekako imamo osjećaj kako nećemo morati čekati dugo.

Niže možete vidjeti primjere nekih češće korištenih prošlogodišnih ekrana, čisto usporedbe radi.

Japan Display JDI predstavio 7 inčni Full HD ekran s 1000 nita

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.