James Cameron kreće na Novi Zeland – snimit će tri nastavka Avatara u komadu!

Fotografija članka: James Cameron kreće na Novi Zeland – snimit će tri nastavka Avatara u komadu!

Nakon što je potvrđeno kako će se snimati nastavci kino hita Avatar, njih čak tri, režiser James Cameron već polako pakira kofere i priprema se za velik posao.

Oglas

Prvotno je objavljeno kako će se snimati samo dva nova nastavka ovog visokobudžetnog filma koji je velikim dijelom snimljen moćnim računalima. No, čini se kako James Cameron želi biti drugačiji od drugih te će uz originalni Avatar, čija je priča počela još 2009. godine, snimiti još tri nastavka.

Kako je planirano, sama će snimanja započeti 2015. godine, a filmovi će se prikazivati svaku slijedeću godinu – 2016., 2017. i 2018. godine, i to u prosincu. Filmovi bi trebali biti snimljeni za devet mjeseci, dok će ostatak vremena iskoristiti za post-produkciju i eventualne dorade.

Snimajući sva tri filma odjednom, James Cameron se nada kako će se sami troškovi za snimanje filma osjetno smanjiti. Kada već gotovimo o troškovima, oni bi navodno trebali biti nešto veći od 1 milijarde američkih dolara. podsjetimo se, prvi Avatar film snimljen je također u Novom Zelandu i njegova je proizvodnja koštala oko 240 milijuna dolara. Cameron za ova tri filma namjerava potrošiti više od 500 milijuna dolara, dok će država od toga ubrati 25% poreza.

James Cameron nije htio puno reći o samoj radnji, no navodno će se dio prvog filma događati pod vodom. Očekujemo kako će i u nastavcima Avatar kvadrologije moćna računala odraditi većinu posla kako bi film obilovao efektima od kojih nam je i u prvom nastavku zastajao dah. Ne sumnjamo kako će biti sniman u 3D tehnologiji, možda i 4D, tko zna…

James Cameron kreće na Novi Zeland - snimit će tri nastavka Avatara u komadu!

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.