J.K. Shin ostao izvršni direktor Samsung Mobile divizije

Fotografija članka: J.K. Shin ostao izvršni direktor Samsung Mobile divizije

Unatoč ogromnom padu profita mobilne divizije južnokorejskog giganta (čak 74%) 58-godišnji J.K. Shin i dalje ostaje na čelu Samsung Mobile divizije i jedan od tri čelna izvršna direktora kompanije.

Oglas

Nagađanja o smjeni J.K. Shina započela su prošli tjedan, a povezuju se s neočekivano lošim poslovnim rezultatima koje je Samsung zabilježio u listopadu ove godine. Podaci su objavljeni jučer, a govore kako se Samsungu u mobilnoj diviziji smanjio profit za ogromnih 74%.

Mnogi su očekivali kako će čelni čovjek divizije zbog toga biti smijenjen, a na njegovo bi mjesto trebao doći B.K. Yoon, jedan od “tri CEO mušketira” koji je zadužen za kućanske aparate i televizore, a koji bi mogao donijeti nove marketinške ideje u mobilnu diviziju.

Ipak, čini se kako je žilavi J.K. Shin uspio zadržati svoju visoku poziciju u Samsungu. Morat će osmisliti pravu strategiju kako povećati zaradu i kako vratiti izgubljene postotke na tržištu mobilnih uređaja koji su postali vrlo ozbiljni. Naime, rijetko ćete u medijima pročitati podatak kako je uz značajno smanjenje profita Samsungu pao i tržišni udio s 35% na samo 24,7% u odnosu na prošlu godinu (izvor: Strategy Analytics). No, i dalje je gotovo svaki četvrti prodani mobilni uređaj onaj s njihovim logom.

J.K. Shin je inače već 30 godina u Samsungu, a u mobilnoj diviziji od 2011. godine. Pod njegovim je vodstvom nastala Galaxy obitelj pamtnih telefona, tableta i pametnih satova i kao takva je postala globalno popularna u cijelom svijetu.

Izgleda kako se Samsung malo “umorio” od tržišne utrke, što je iskoristila galopirajuća kineska konkurencija na čelu s Xiaomijem, Huaweijem, Lenovom i drugim kompanijama, a koje nude “više za manje” što je kod velikog broja kupaca očito upalilo. Samsung će morati dobro razmisliti o svojoj poslovnoj strategiji u 2015. godini, a koja bi mogla donijeti prekretnicu u poslovanju, pozitivnu ili negativnu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.