ITI 2013 – istraživanje i obrazovanje korištenjem mobilnog i društvenog umrežavanja – kada, gdje i kako

Fotografija članka: ITI 2013 – istraživanje i obrazovanje korištenjem mobilnog i društvenog umrežavanja – kada, gdje i kako

Jučer je u Cavtatu (pokraj Dubrovnika) svečanom dodjelom nagrada za najbolji studentski rad “ITI Young Scholar Best Paper Award” završila je 35. međunarodna konferencija “Information Technology Interfaces ITI 2013”.

Oglas

Nagradu za najbolji studentski rad dobila je Monica Tirea, Faculty of Mathematics and Informatics, West University of Timisoara, Rumunjska za rad pod nazivom “Stock Market Analysis – Strongest Performing Stocks Influence on an Evolutionary Market”. Četvrti i posljednjeg dan konferencije, započeo je Biometrijskom školom, koja se po 18. put održavala u sklopu konferencije ITI u suradnji s Hrvatskim biometrijskim društvom. Biometrijsku školu održali su John E. Vena and Stephen L. Rathbun, Sveučilište Georgia, SAD.

Posebno predavanje pod nazivom „What sort of systems are healthcare systems?, održao je profesor Ray J. Paul, sa Sveučilišta Brunel, Velika Britanija. Zadnji radni dan konferencije bio je rezerviran i za rad sekcija „Networking, Grids, Middleware and Distribuited Platforms“ and „Information Technology in Business and Government“.

Temeljni cilj ITI konferencije od njenih početaka 1974. godine je okupiti široki spektar sudionika iz znanstvenih, visokoobrazovnih i državnih institucija, industrije i poslovnih krugova kako bi razmjenjivali informacije i znanja. ITI konferencija je oduvijek okupljala znanstvenike koji dijele zajednički interes za informatičke tehnologije.

Konferencija se održavala pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Za sadržaj i strukturu konferencije odgovoran je međunarodni programski odbor sastavljen od istaknutih znanstvenika i stručnjaka u području ICT iz 15 zemalja. Programskim odborom predsjedala je dr. sc. Vesna Lužar – Stiffler iz Srca.

U četiri radna dana konferencije održano je pet pozvanih predavanja, koje su održali Lisa Gualtieri, profesorica na Odjelu javnog zdravstva i društvene medicine pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta Tufts u Bostonu, SAD; Ben Light, dekan za istraživanje i razvoj na Fakultetu umjetnosti i društvenih znanosti i profesor iz područja digitalnih medija u Školi za medije, glazbu i izvođenje pri Sveučilištu Salford u Manchesteru, Velika Britanija; Ramesh Sharda, direktor Instituta za istraživanja u informacijskim sustavima (IRIS), voditelj upravljanja tehnologijom u tvrtki ConocoPhillips i profesor iz područja informacijskih sustava i menadžmenta u Poslovnoj školi Spears pri Sveučilištu u Oklahomi, SAD; Robert Simon, profesor na Odjelu računarstva u Školi za tehničke znanosti Volgenau pri Sveučilištu George Mason u Virginiji, SAD, i John E. Vena, profesor iz područja javnog zdravstva pri Sveučilištu u Georgiji, voditelj Odjela za epidemiologiju i biostatistiku Fakulteta za javno zdravstvo i istraživač pri nezavisnoj organizaciji Georgijska koalicija protiv karcinoma, SAD.

Održan je i posebno zanimljiv okrugli stol pod nazivom “Istraživanje i obrazovanje korištenjem mobilnog i društvenog umrežavanja: Kada, gdje i kako”, koji je vodio profesor Nenad Jukić, sa Sveučilišta Loyola, Chicago, SAD, dvije radionice, te više od 70 predavanja po sekcijama.

Konferencija se održavala pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) i tehničkim ko-sponzorstvom IEEE Region 8, IEEE Croatia Section i IEEE Croatia Computer Chapter.

Podsjećamo kako se sljedeće godine u Zagrebu održava konferencija , organizator je Sveučilišni računski centar. Detalje o konferenciji možete potražiti na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.