IThome – pametno rješenje za štedljiv i siguran dom predstavljeno Riječanima

Fotografija članka: IThome – pametno rješenje za štedljiv i siguran dom predstavljeno Riječanima

IThome rješenje „Pametan dom“ – koncept modernog doma i ureda koji zbog svoje energetske učinkovitosti donosi financijske uštede i do 30%.

Oglas

IThome kao takav omogućava povećanje sigurnosti i kvalitete boravka u prostoru predstavljen je danas u riječkom Tower Centru, čime je obilježen početak poslovne suradnje između tvrtki Logiste i Inteligentne kuće, koja je osmislila ovaj prvi hrvatski bežični sustav automatizacije domova.

Inovativno IThome rješenje u stambenom prostoru povezuje i kontrolira gotovo sve tehničke sustave stanovanja što znači da je u domu ili uredu moguće putem mobitela upravljati rasvjetom, utičnicama, grijanjem, klimom, roletama, tendama, ali i „nadgledati“ sigurnosni sustav – protuprovalu, vatrodojavu, alarmiranje kod istjecanja vode, SOS dojave. „Prvo hrvatsko rješenje za pametan dom – IThome potiče ne samo znatne energetske uštede nego povećava sigurnost i podiže kvalitetu stanovanja, a tehnološki se bazira na cloudu i wirelessu što inače nije slučaj s postojećim sličnim rješenjima“ poručio je okupljenima Davor Prpić, direktor tvrtke Inteligentna kuća, čiji je inžinjerski tim posljednje dvije godine marljivo radio na izradi pametnog tehnološkog rješenja. „Putem jednostavnog klika na smartphoneu korisnik upravlja, primjerice, rasvjetom ili grijanjem u domu i to bez obzira gdje se nalazi, a dodatna pogodnost riješenja je izuzetno niska cijena, čak 30 puta manja u odnosu na stranu konkurenciju“ dodao je Prpić. Inovativnost i revolucionarnost IThome-a prepoznali su i u poduzeću Logista s kojim Inteligentna kuća započinje poslovnu suradnju i širi se na područje Istre.  „Uzajamnom razmjenom znanja i suradnjom doprinijet ćemo daljnjem kontinuiranom razvoju i implementaciji sustava automatizacije domova u Hrvatskoj, ali i na tržištu regije“ poručio je Davor Ožanić, voditelj marketinga u Logisti.

Znatne energetske uštede uslijed poskupljenja električne i toplinske energije
Kroz iskustveni prikaz IThome rješenja predstavnicima je medija, ali i široj javnosti, demonstrirana iznimno jednostavna instalacija sustava, primjenjivog i u već gotovim stanovima, i to bez ikakvih građevinskih zahvata. U to, kao i u optimizaciju troškova koju njegovo korištenje donosi, uvjerili su se brojni korisnici, budući da ovo pametno tehnološko rješenje donosi i do 30% ušteda na kućnom budžetu, primjerice regulacijom temperature. „’Ekološka osviještenost’ ovog rješenja ogleda se u znatnim energetskim uštedama, jer uz omogućavanje sustavnim gospodarenjem energijom, ono kvalitetno upravlja i tzv. ‘skrivenim gutačima’ energije, poput brojnih uređaja koje imamo u svojim uredima i domovima u ‘standby mode-u’“ pojasnio je Prpić, pozvavši Riječane da u subotu, 10. studenog, iskušaju IThome sustav na Logistinom prodajnom mjestu u Mobilcentru, na 3.katu u riječkom Tower Centru.  Inače, od tada će IThome rješenje biti dostupno Riječanima svakodnevno na navedenom mjestu.

Cjenovna pristupačnost IThome rješenja i mogućnost njegove nadogradnje
Naposljetku, posjetiteljima je ukazana i dodatna pogodnost IThome sustava koja se očituje u mogućnosti njegove nadogradnje odnosno naknadnog dodavanja pojedine opreme već postojećoj inteligentnoj kući. IThome rješenje uključuje kompletnu opremu – hardware i software – kao i naknadu za prvu godinu korištenja (kasnije se plaća 635 kn godišnje), dok njegova instalacija košta 299 kuna. Sukladno tome, „Pametan dom“ dostupan je u nekoliko varijanti – od osnovnih paketa BASICline (2.599 kn) i HOMEline (3.399 kn) čije su cijene u rangu malo boljeg mobitela, do modela HOMEline security koji je dodatno opremljen sigurnosnom komponentom (e-mail dojava alarma, bežični digitalni senzor pokreta-detektor provale, bežični senzor istjecanja vode).

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.