IT u kontrolingu – predstavljena inovativna rješenja za upravljanje poslovanjem

Fotografija članka: IT u kontrolingu – predstavljena inovativna rješenja za upravljanje poslovanjem

U organizaciji tvrtki SRC.HR i Kognosko kontroling, u konferencijskoj dvorani Microsofta Hrvatska održana je druga konferencija: IT u kontrolingu.

Mario Korbar, direktor tvrtke SRC.HR predstavio je SRC Tempero – navigator poslovanja, proizvod „po mjeri“ korisnika za potporu kontrolingu. Radi se o sustavu koji je jednostavan za korištenje te je prilagodljiv svakom poslovnom modelu, čime se smanjuje potreba za dodatnim programiranjem i angažiranjem IT osoblja. „Tempero omogućava lakše razumijevanje bitnih trendova i brzo prepoznavanje nepravilnosti u poslovanju. Samim time, korisnik može kvalitetnije racionalizirati vlastite troškove te povećati svoju konkurentsku prednost na tržištu. Implementacija Tempero rješenja uz edukaciju korisnika izvodi se u vrlo kratkom roku – tako da se korisnik može početi služiti novim alatom za čak pet dana.“ – naglasio je Korbar

Jasmina Očko, direktorica tvrtke Kognosko istaknula je kako je uvođenje kontrolinga u tvrtku zahtjevan proces, koji često rezultira promjenama u procesima i organizaciji tvrtke. Pri tome je svakako dobro osloniti se na usluge iskusnih konzultanata koji mogu smanjiti rizičnost takvih projekata. „Kognosko ima bogato iskustvo u području edukacije i savjetovanja u kontrolingu, a SRC.HR ima veliko iskustvo u projektiranju i implementaciji poslovnih IT rješenja. Sinergijom jednih i drugih znanja ostvaruje se dodatna vrijednost za klijente, o čemu najbolje svjedoče i primjeri iz prakse.“ – naglasila je Očko.

Okupljeni su se složili kako je kontroling nemoguće provesti bez potpore adekvatnih IT rješenja, jer tehnologija ima odgovor na konkretne i specifične potrebe korisnika. Pored toga, tehnologija i čista informatička znanja ne mogu biti dovoljna za implementaciju optimalne IT potpore procesima u kontrolingu. Stoga je, pored tehnoloških znanja, neophodan skup poslovnih znanja i iskustava – zaključak je konferencije.

Organizatori su zadovoljni ukazanim povjerenjem i odazivom okupljenih, koji su aktivnim sudjelovanjem značajno doprinijeli brojnim raspravama, što je dodatni motiv za organizacijom konferencije i u buduće.

IT u kontrolingu - predstavljena inovativna rješenja za upravljanje poslovanjem

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.