IT rizici i informacijski rizici

Fotografija članka: IT rizici i informacijski rizici

IT rizici imaju  isključivo fokus na tehnologiji.   S druge strane, informacijski rizici ne trebaju imati fokus na tehnologiji.   često će te susresti različitu terminologiju za ova dva rizika. Neki ih zovu još  tehnološki rizici, neki informacijsko podatkovni rizici.  Potrebno je samo znati da IT rizici su  povezani s korištenjem tehnologije,  što naravno može imati utjecaj na informacije, ali i na dosta drugih stvari. Informacijski rizici su usmjereni isključivo na informacije i podatke, i ne smiju biti vezani samo za faktore tehnologije.
Bavite li se posredno ili neposredno  poslovima upravljanja rizicima, ova objašnjenja  će vam  omogućiti  da lakše razgraničite odgovornosti i učinkovito organizirate posao .  IT rizici s obzirom na njihovu orijentaciju prema tehnologiji trebali bi biti usmjereni na IT profesionalce , a  informacijski rizici na  poslovnu stranu. Razumijevanjem ove dvije definicije,  ne samo da ste u mogućnosti da bolje razgraničite odgovornosti već i osigurate da ranjivosti u ne-tehnološkim područjima  se  učinkovitije rješava kroz objektiv "informacijskih  rizika".  Fokusirate li se samo na IT rizike vjerojatno će te previše često gledati mnoge ranjivosti vezane uz privatnost, kao kada  supervizori odobravaju neprimjerene pristupe osobnim informacijama ili loše fizičke sigurnosti u uredima koji sadrže osobne podatke.

Sanja Ledinek

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.