Istraživanje – više se Android korisnika prebaci na iPhone nego obrnuto

Fotografija članka: Istraživanje – više se Android korisnika prebaci na iPhone nego obrnuto

Zanimljivo istraživanje koje možete analizirati u nastavku pokazat će vam kako se tijekom 2012. godine oko 20% korisnika Androida prebacilo na iOS.

Oglas

Istraživanje je napravila analitička kuća Consumer Intelligence Research Partners, a obuhvatilo je korisnike iPhonea (iOS) i Samsunga (Android). U istraživanju stoji kako je tijekom 2012. godine 20% Samsungovih korisnika prešlo na iPhone, a u istom je periodu samo 7% korisnika iPhonea prešlo na neki od Samsungovih Android smartphonea.

Drugi podatak govori kako je u istom 12-mjesečnom periodu 37% korisnika prešlo sa ne-smartphone na Samsung , a njih 26% na iPhone. Među smartphone korisnicima koji su mijenjali brand, Apple je pridobio tri puta više Samsungovih korisnika (33%) nego što je Samsung dobio Appleovih korisnika (11%). Ianče, Samsung je naviše preuzeo korisnika HTC-a, Nokije i Motorole. Apple iPhone je najviše preuzeo BlackBerryijevih korisnika.

Još jedna zanimljiva točka koju je pokazalo istraživanje demografskog je tipa, a govori kako su korisnici Apple iPhone uređaja bogatiji i bolje obrazovani od prosječnih Samsungovih korisnika. Da stvar bude zanimljivija, korisnici iPhonea su mlađi od korisnika Samsunga.

Dodatne podatke možete vidjeti i u grafikonima niže, pa ih analizirajte. I jedna mala napomena – ako ste dobro pogledali u istraživanju se uspoređuje Android “operativni sustav” i iPhone “smartphone”, ili ako hoćete – kruške i jabuke. No, to samo pokazuje koliko je iPhone još uvijek jak brand.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.