Istraživanje: Vipnet je najbolji mobilni operater po cijeni i kvaliteti za poslovne korisnike

Fotografija članka: Istraživanje: Vipnet je najbolji mobilni operater po cijeni i kvaliteti za poslovne korisnike

Hrvatski poslovni korisnici smatraju kako im Vipnet u Hrvatskoj nudi najbolji omjer cijene i kvalitete kada je riječ o uslugama pristupa mobilnoj mreži

Oglas

Hrvatski “poslovnjaci”, u Croatia Business Best Buy Award istraživanju tržišta najveći broj glasova u kategoriji “Mobilni operater – davatelj usluga za pristup mobilnoj mreži” dali su Vipnetu.

Vipnet je prvo mjesto osvojio s ukupno 37% glasova ispitanika. Drugu poziciju zauzeo je T-Mobile (odnosno zbrojeno: T-Mobile, HT, T-HT, Hrvatski telekom) s 31% glasova ispitanika. Na trećem mjestu smjestio se Tele 2 (16%) i na četvrtom Tomato (2%). Svi ostali operateri i ostale tržišne marke operatera osvojile su manje od 1% glasova.

U Croatia Business Best Buy Award istraživanju sudjelovalo je 1.228 ispitanika* – isključivo poslovnih osoba (vlasnici tvrtki, predsjednici uprava, glavni direktori, članovi uprava, direktori sektora, rukovoditelji, voditelji projekata i sl.).

Anketiranje je provela švicarska kuća ICERTIAS – International Certification Association od 4. do 20. rujna 2012, CAWI – DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing – Deep Mind Awareness) metodom.

Ispitanicima je postavljeno sljedeće pitanje: “Navedite naziv davatelja usluge za pristup mobilnoj mreži (mobilni operater) koji u Hrvatskoj nudi najbolji omjer cijene i kvalitete za poslovne korisnike:”.

Pitanje je bilo otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili ponuđeni odgovori, već su oni slobodno mogli sami navoditi nazive davatelja usluga koje prema njihovom iskustvu, ili iskustvu njihovih kolega, nude najbolji omjer cijene i kvalitete kada je riječ o mobilnim operaterima za poslovne korisnike i tvrtke.

Kompletno istraživanje Croatia Business Best Buy Award 2012/2013 provedeno je u skladu s odredbama ‘Međunarodnog kodeksa za provedbu tržišnih i društvenih istraživanja’ koji su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Europska udruga istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

O BEST BUY AWARD ISTRAŽIVANJIMA
Osnovna je misija Best Buy Award istraživanja dobivanje uvida u iskustvo i percepciju korisnika o proizvodima i uslugama za koje se smatra da daju najbolji omjer kvalitete i cijene (tzv. best buy) od strane samih korisnika.

Cilj projekta i certifikata “Best Buy Award” je olakšati kupcima potragu za onim najboljim i cijenom najpovoljnijim na hrvatskom tržištu roba i usluga.

Best Buy Award je projekt švicarske kuće ICERTIAS – International Certification Association, kojeg u Hrvatskoj zastupa i provodi tvrtka Axios u partnerskoj suradnji s vodećom svjetskom konzultantskom i revizorskom kućom PWC (PricewaterhouseCoopers).

*UZORAK ISPITANIKA U ISTRAŽIVANJU CROATIA BUSINESS BEST BUY AWARD 2012/2013:
U istraživanju “CROATIA BUSINESS BEST BUY AWARD  2012/2013” anketirano je ukupno 1.228 osoba u Republici Hrvatskoj. Od toga 72% muškaraca i 28% žena. Ispitanici su bili isključivo osobe starije od 18 godina, od čega: 4% u rasponu 19-24 godine starosti; 10% (25-29); 27% (30-39); 49% (40-60); 10% – više od 60 godina starosti. Svi anketirani završili su minimalno srednju školu, od čega je 37% završilo srednju školu, 17% preddiplomski studij, 43% diplomski studij, dok 3% posjeduje titulu doktora znanosti. Svi ispitanici imaju određenu upravljačku funkciju ili vlasnički status unutar tvrtke ili organizacije u kojoj rade, od čega je 53% anketiranih vlasnik, predsjednik uprave ili glavni direktor kompanije; 9% je član uprave; 11% je direktor sektora, odjela i sl.; 19% je rukovoditelj ili manager; 8% je voditelj projekta i sl. Prema broju zaposlenih u tvrtki u kojoj rade, 35% ispitanika dolazi iz tvrtki koje zapošljavaju od jednog do četiri zaposlenika; 22% ispitanika dolazi iz tvrtke koja zapošljava između 5 i 19 zaposlenika; 10% ispitanika (20-49 zaposlenih); 8% (50-99); 8% (100-249); 7% (250-1.000); 10% (više od 1.000 zaposlenika).

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.