Istraživanje: čak 15% odraslih Amerikanaca upoznaju se preko računala ili mobilnih uređaja

Fotografija članka: Istraživanje: čak 15% odraslih Amerikanaca upoznaju se preko računala ili mobilnih uređaja

Prema rezultatima istraživanja Pew Research centra svaki sedmi odrasli Amerikanac koristi online servise za upoznavanje na računalu, odnosno mobilne aplikacije za upoznavanje.

Oglas

Ako i vi koji ovo čitate koristite neke slične online servise za upoznavanje, ne treba vam biti neugodno, barem ako je suditi po statističkim brojkama. Naime, u istom istraživanju stoji kako je ovaj trend u porastu, pogotovo među mladima od 18-24 godine. Znači li to kako mladi sve teže jedni drugima u oči mogu reći što osjećaju? Mogao bi biti problem.

Inače, ovo je istraživanje napravljen polovicom prošle godine (srpanj 2015.) na uzorku od odraslih 2.000 ispitanika. Ono što je možda malo zabrinjavajuće je kako je ta brojka dvije godine ranije bila manja za 11%. U prijevodu, broj odraslih koji se vole upoznavati online, ali ne licem u lice, je porastao.

U grafikonu niže vidjet ćete još jednu po nama zabrinjavajuću brojku. Upravo kod mladih od 18-24 godine ta se brojka gotovo utrostručila. Što se to događa u njihovim glavama teško je reći, ipak se nadamo kako vi koji ovo čitate niste takvi… i kako ste spremni sa suprotnim spolom odraditi onu klasičnu “dating” akciju licem u lice…

Online je možda ok, ali nije to to… :) Istraživanje je također otkrilo kako po tom pitanju isto razmišljaju i muškarci i žene. Razlikuju se samo u onom “sigurnosnom” dijelu – 53% žena smatra kako je ovakav način upoznavanja opasniji od onog u živo, a kod muškaraca ta je brojka 38%.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.