ISTRAŽILI SMO: cijene mobitela kod hrvatskih operatera u pretplati

Fotografija članka: ISTRAŽILI SMO: cijene mobitela kod hrvatskih operatera u pretplati

Obradili smo tarife uz koje ste dobili okviran pogled, a sada pogledajte i cijene mobitela na istim tarifama

Oglas

Ovu seriju članaka napisali smo neovisno, objektivno prema raspoloživim podacima, u komunikaciji s telekomima, te u najboljoj namjeri, a kako bi vam pomogli u odabiru svojih novih paketa, tarifa i uređaja.

Obradili smo dostupne , a sada pogledajte i cijene mobitela. Na početku izdvajamo par aktualnih promocija koje izdvajamo, a nakon toga slijedi detaljniji prikaz koji vam daje okvirno stanje ove godine.

TRENUTNO IZDVOJENE PONUDE KOJU SU NAS SE DOJMILE (17. prosinca 2014.):

VIP: Posebna : u XL tarifi, Samsung Galaxy S5 za 9 kn jednokratno – XL tarifu nismo obrađivali jer nam je zanimljiva samo u varijanti ako imate Vipov duo/trio paket kada ista košta 160 kn mjesečno pri prijelazu. Izvrsna cijena za S5! Nekima će biti zanimljiv možda stariji S4 mini za 9 kn u L tarifi.
Dodatno:  za samo 60 kn mjesečno – flagship model koji možete dobiti pri prijelazu plaćajući ukupno 190 kn mjesečno (plus nameti državi). Vip jedini ima i  u ponudi.

HT: Za one koji su već na HT-u, izdvajamo ponudu preko webshopa: Plan L (135 kn mjesečno) i 40 kn mjesečno za uređaj te 300 kn jednokratno daju . Super izbor za postojeće korisnike koji žele srednje tarife i moćan uređaj.

TELE2:  – uz tarifu Mix 150, dobijete M8 za 25 kn mjesečno i 1000 kn jednokratno!
Kao i prošle godine, , na tarifi za 200 kn mjesečno uz malu nadoplatu.

DETALJAN PRIKAZ (17. prosinca 2014.)

1) Uzeli smo tarife koje si odgovaraju dovoljno da bi bile usporedive. Nažalost u usporedbi prvih dviju tablica, HT tarifa nudi samo 500 min prema drugim mrežama, što je najslabije. Red veća tarifa je pak preskupa.
Prosječna cijena tarifa se računa na 24 mjeseca (npr. u Vip tarifi L postojeći korisnici plaćaju 12 mjeseci 190 kn, a 12 mjeseci 160 kn – prosječno 175 kn).

2) Postojeći korisnici = oni korisnici koji su u trenutku potpisivanja ugovora na mreži tog operatera.
Ponuda uz prijelaz = vrijedi samo za korisnike koji u trenutku potpisivanja ugovora prelaze iz druge mreže. Moguće je preći iz jedne mreže na drugu pa se vratiti nazad.

3) Ističemo da HT i Tele2 imaju redovito popust za webshop u iznosu od 100 do 200 kn, ovisno o modelu, a Vipovi postojeći mogu iskoristiti popust koji imaju temeljem svog statusa (isto 100 do 200 kn u pravilu).
U ukupan iznos je uračunat i iznos uređaja i tarife, ali nije uzeta naknada državi 15 kn.

FLAGSHIPS (kliknite na tablicu za uvećani prikaz)

 

* prikazana cijena Sony Z3 u Tele2 je neslužbena.

(Cijena Samsunga S5 u HT je pala za postojeće korisnike za praktički 1000 kn, a Z3 za 400 kn

 HIGH RANGE (kliknite na tablicu za uvećani prikaz)

* cijena preko webshopa (ima uračunat popust)

MID RANGE (kliknite na tablicu za uvećani prikaz)

* Z1 Compact – po cijeni je vidljivo da je namijenjen više postojećim korisnicima.

ZAKLJUČAK:

Vidljivo ove godine Vip za prijelaz mreže nudi najpovoljnije opcije. Kod HT-a je bitno proučiti koji mobitel planirate uzeti pa je tako iPhone 6 jeftiniji postojećim korisnicima kao i recimo Z3 Compact, dok su uređaji poput Samsung Alphe i S5 minija jeftiniji novim korisnicima. Tele2 nam se do sada uvijek više činio kao operater koji će pustiti određeni model jeftiniji i pomoću jedne akcije privući korisnike kao sa S3 prošle godine, tako i sa S4 ove godine.

No, ako stavite na papir da možete dobiti Zakon tarifu na bonove koja daje 3 GB prometa, 1500 SMS i minuta prema svima, a košta 50 kn mjesečno, morate se pitati koliko je isplativo kupiti mobitel kod operatera. U nekim slučajevima možete uštedjeti i do 1500 kn ako uzmete kombinaciju mobitela s bonom, a i još više ako kupite mobitel preko oglasnika.

Vidljivo je i da operateri nemaju široku ponudu mid-range mobitela – ako je ponuda dobra, tarifa nije i obrnuto.

Vjerojatno će vas zanimati i ove teme:

 (datum objave: 3. prosinca)

2. Cijene mobitela u pretplati – upravo ga čitate :)

 (datum objave: 4. prosinca)

 (datum objave: 5. prosinca)

(datum objave: 8. prosinca)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.