Istraživanjem dokazano – najviše se laže putem SMS-a

Fotografija članka: Istraživanjem dokazano –  najviše se laže putem SMS-a
To nije začuđujuća informacija. Nismo u izravnom kontaktu s pozivateljem i zato lakše lažemo. Ne vjerujete ovom podatku iz istraživanja? Malo ćemo bit zločesti i upitati vas: koliko puta ste poslali SMS i u njemu napisali lažni razlog zašto otkazujete sastanak ili nekome natipkali da ste na jednom mjestu, a bili ste na drugom? Hm…Hm… :)
 
No vratimo se na istraživanje. Tijekom studije provedene među 170 studenata koji su igrali različite uloge (brokeri, trgovci…) uspostavilo se da trgovci pribjegavaju laži kada potiču na kupnju putem SMS-a oko 95% više nego u slučaju komunikacije putem videa i 31% u usporedbi s razgovorom licem u lice. Pokretač istraživanja, prof. Roland  je izjavio: “Ljudi komuniciraju koristeći različite metode, od Twittera do Skypa, a  kako dolaze nove komunikacijske platforme važno je znati kakav rizik one i donose”.  
 
Ujedno na temelju istraživanja preporučuje svima koji kupuju preko eBaya ili sličnih web trgovina da razgovaraju na primjer putem Skypea  sa prodavačima da  bi bili sigurni u ispravnost informacija o proizvodu koji želimo kupiti. Opreza nikada dovoljno.
 
Ukratko, stvarni zaključak studije pokazuje da  što veća je mogućnost anonimnosti  tijekom komunikacije kroz određeni medij, manje ćemo govoriti istinu.  Mi bi još nešto nadodali: očekujete li da drugi budu iskreni prema vama budite i vi,  ali provjerite što trgovci govore ;) 
 
Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.