Isprobali smo HTC 10. Evo prvih dojmova…

Fotografija članka: Isprobali smo HTC 10. Evo prvih dojmova…

Prvi dojmovi nakon provedenog jutra s novim HTC-om 10

Oglas

Moglo bi se reći da smo se sreli danas ujutro s HTC-om pa smo se malo poigrali s njihovom novom desetkom. Nije to bila ona kratka kava, već smo doista otišli na kavu koja je trajala satima.

Bit će ovdje spomenuto dosta značajki koje donosi novi HTC 10, ali uzmite sve s malom dozom rezerve. Ipak nismo uređaj imali danima na testu pa ćete morati za detalje pričekati pravu recenziju. Svakako vas pozivamo da nam javite standardno ovdje, fejsom ili na mail, na što želite da obratimo pažnju kada ga dobijemo na test.

Rijetko počinjem recenzije dizajnom, ali ovdje se moram osvrnuti na isti. HTC 10 prije svega je puuuno tanji nego što izgleda na fotografijama. Trenutna mu konkurencija u struku ima 7,3 odnosno 7,9 mm, a on je za malo više od milimetra deblji. Još mu je i brid na zadnjem kućištu odrezan što pomaže pri držanju u ruci. U pogledu dizajna i pohvale već sada možemo dati pohvale jer aluminijsko kućište je trenutno bez konkurencije.

Na kameru se ne bismo previše osvrtali jer smo ga doista imali kratko u ruci pa nismo mogli previše toga testirati. Prednja kamera ima OIS zbog čega su selfiji stvarno izvrsni. Nema nikakvog straha oko toga jel vam se ruka trese ili ne, gura li vas netko dok pokušavate okinuti isti i slično.

Sučelje kamere je također pregledno i u njemu se nalazi i PRO način kao i neki drugi načini koje ćemo detaljnije u recenziji obraditi. Nismo naišli na probleme s dinamičkim rasponom, apertura od 1.8 je stvarno zadovoljavajuća, a i fokus je brz. Inicijalno sa sigurnošću možemo reći da je riječ o sjajnoj kameri koja je ispeglala neke boljke koje je imao M9 u pogledu oštrine i “borbe” sa svjetlom, no… više u recenziji. I moramo reći da se kamera podiže brže nego ijedna druga, a prema HTC-u to iznosi čak 0,2 sekunde.

Više o rezultatima kamere u recenziji, a ovo je prikaz male pobjede HTC-a 10 nad oblacima i sjenama okolne zgrade.

IMAG0002_isprobali_smo_htc10

Softver za sada isto dobiva pohvale. Prvenstveno zog toga što kada pokrenete aplikacije imate pola stvari izbačeno. Usporedite li s konkurencijom, vidjet ćete da je toliko stvari maknuto da HTC 10 nema čak ni galeriju ni glazbeni player ni zabilješke. Na njihovom mjestu su Google Photos, Play Glazba i Google Keep (jedino ne kužimo čemu dvije svjetiljke, jedna u ladici aplikacija, a druga u proširenoj obavijesnoj traci). Ovdje se nalaze i Facebook, Instagram i Messenger koji se ne mogu maknuti, ali imaju točno 0,00 MB i ne bude se ni u jednom trenutku (nećete dobiti obavijest ili savjet da instalirate iste).

IMAG0023_isprobali_smo_htc10

snimanje u PRO načinu

Pored Google Kalkulatora možete vidjeti i Boost+ aplikaciju koja čisti smeće s uređaja. Ovo je vjerojatno u trendu s drugim uređajima na tržištu koji počeli nuditi iste programe. U Boost+ su sam našao i dvije zgodne stvarčice. Prva je mogućnost zaključavanja pojedinih aplikacija, a druga je Game boost. Dakle, lijepi LCD ekran će smanjiti rezoluciju tako da će se igre prikazivati u Full HD-u, a ne u QHD-u što će manje opterećivati sustav i ostale stvari. Slika će i u Full HD-u biti super, a zvuk postojan jer ovo utječe samo na grafiku.

Kada smo kod zvuka… uf… morate probati Hi-res slušalice koje dolaze s mobitelom na naše tržište. Jednostavno je milina za slušati. O tome ćemo detaljnije u recenziji, ali slušalice su nešto što ostavlja bez daha. Dakako, mogu se ove slušalice staviti i na druge uređaje, ali je upitno je li izlazni zvuk iz uređaja toliko dobar. HTC 10 je unio neke novine i na vanjske zvučnike pa je jedan zvučnik specijaliziran za visoke tonove, a drugi za niže tonove i baseve. Mogu reći da se na prvi pogled ovo čini kao pogodak je specijalizacijom zvučnika bi se moglo i više postići. Ja sam zvukom definitivno bio jako zadovoljan.

Zaključkić :) bi bio da je HTC 10 uspješno odigrao s kratkom listom aplikacija, pohvalno je da je izbacio mnogo stvari, uspio je u tome da se BlinkFeed podiže bez ikakvog zastajkivanja, a uz to će novosti oko zvuka, kamere (nismo se dotakli ni brzog laserskog autofokusa) i zaslona prepunog boja, jamčiti da će ovo biti izvrstan uređaj… već sada možemo reći da je daleko bolji od M9.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.