Isprobajte Windows Mobile 6.5 na računalu prije kupnje

Fotografija članka: Isprobajte Windows Mobile 6.5 na računalu prije kupnje

Isprobajte Windows Mobile 6.5 na računalu prije kupnje

Inačicu možete skinuti ovdje:
kao Standard (oko 72 MB) ili Professional (220 MB) na nekoliko jezika ( hrvatski nije podržan).

To vam dopušta testirati telefonske i SMS funkcionalnosti pametnih telefona koristeći izgrađen Celularni (stanični/osnovni) emulator bez korištenja fizičkih uređaja. Unutar simulacije, možete također ispitivati dodatne aplikacije kao što su TomTom Navigator, antenske i GPS Bluetooth veze ( odličan je za takve stvari Receiver Globalsat BT-338) itd.

Ovaj članak će vam pokazati kako koristiti razne emulatore i dostupne razvojne alate.Visual studio 2008 i pokretanje emulatora.

Najlakši način da biste pokrenuli Windows Mobile Emulator (WME) je korištenje emulator Device Managera. (DM). DM emulator može biti pokrenut od strane razvojnog alata Visual Studio 2008 (VS), odabirom Tools emulator- Device Manager. Nakon što je DM emulator pokrenut, prikazati će se popis dostupnih emulatora. Koji uređaji su na ovoj listi, ovisi o inačici VS koji je instaliran na računalu, kao i SDK-u. Da biste pokrenuli emulator, desnom tipkom miša kliknite na emulator koji želite i odaberite Connect. Možete pokrenuti istovremeno više emulatora ako imate za tim potrebu.

Unutar VS 2008, vidjeti ćete toolbar uređaja, kada uređujete Smart Device za potrebe vašeg testiranja. Postoje tri stvari koje će biti od interesa za vas, različiti gumbi na alatnoj traci u Device VS 2008.

Options Dialog (uređenje) : Kopiranje i konfiguriranje različitih emulatora
Za implementaciju i angažman na određeni emulator / uređaj, jednostavno odaberite ciljani uređaj i pritisnite F5, debug na vaš zahtjev. Odabrani emulator / uređaj će automatski biti pokrenut, a vaša prijava je angažirana u nju. Ukoliko želite da pokrenete jedan emulator bez razmještanja prijave, kliknite na gumb Connect u uređaju. Opcija gumb uređaja vam omogućava da napravite kopije raznih emulatora i konfigurirate ih kao i njihova svojstva.
Na primjer, želite li testirati vaše prijave na Custom emulatoru bez utjecaja na izvorni emulator isporučen s VS, potrebno je spremiti kopiju odabranog emulatora (kliknite gumb Save As …) i dati joj drugi naziv. Novonastala kopija emulatora će se nalaziti na popisu uređaja, kao i na emulator Device Manager. Sada možete prilagoditi kopirani emulator i testirati sve svoje aplikacije na ovom modificiranom emulatoru.

Da biste prilagodili jedan emulator, pokrenite kopiju emulator koju ste upravo stvorili.

Recimo da želite ukloniti različite stavke u izborniku Start. To je korisno ako ste koristili hoper ( lijevak za punjenje alata) za testiranje vaše aplikacije. Da bi sačuvali odabrano stanje u emulatoru, jednostavno isključite emulator i kada vas se pita za spremanje, kliknite Yes .

Kad je pokrenut emulator, možete spremiti njegove konfiguracijske podatke u zasebnu datoteku na računalu. WM 6.5. vidi takvu datoteku kao dodatnu memoriju, tj. kao da imate umetnut SD na primjer. Uzmimo da ste konfigurirali jedan emulator kako bi simulirao potrošnju baterije. Da biste spremili svoju konfiguraciju i postavke, desnom tipkom miša kliknite na emulator, emulator u Device Manageru i odaberite Save As (Spremi kao). Od vas će se tražiti da date ime za konfiguracijsku datoteku, npr. LowBatConfig.decfg. Kada su spremljene postavke emulatora, moći ćete ga pronaći pod kategorijom My Device Emulators u emulator Device Manageru. LowBatConfig.decfg konfiguracijska datoteka će biti spremljena u C: Documents and Settings My Documents My Device Emulators

Da biste primijenili spremljene postavke na neki drugi emulator, desnom tipkom miša kliknite na drugi emulator (mora biti spojen na prvo mjesto), i odaberite ponovo prethodno spremljenu datoteku LowBatConfig.decfg , a emulator će naslijediti prethodno spremljene postavke.

Network Access unutar emulatora
Jedna od najčešće izvođenih zadatke na računalu sa sustavom Windows Mobile je pristup mreži. Na primjer, Windows Mobile aplikacije koje se povezuju s nekom web-uslugom, tako da vam je potreban pristup Internetu, kako bi testirali ovu značajku. Zadnja inačica WM 6.5 olakšava spajanje na Internet putem sljedećih načina: ActiveSync ; Mrežne kartice; GPRS;

Da biste dobili po prvi puta povezivanje u emulator potrebno je izvršiti cradl emulatora za ActiveSync . Osnova je postavljanje ActiveSync. U ActiveSync, idite na File-> Connection Settings , označite Allow veze i odaberite DMA opciju. Kliknite OK. Za cradle jednog emulator za ActiveSync, desnom tipkom miša kliknite na emulator, emulator u Device Manager i odaberite cradle. Kada je emulator uspješno cradled za ActiveSync, njegova ikona će se promijeniti u skladu s tim . Emulator će se sada spojiti na ActiveSync i bit će te vođeni kroz niz koraka kako bi sinkronizirali emulator sa ActiveSync. Ako je vaša jedina namjera dopustiti emulatoru samo pristup mreži, kliknite Cancel. Koristeći Network Card: možete mapirati mrežni prilagodnik na emulator za PC mreže kartice.

Mrežna kartica
Drugi način za povezivanje vašeg emulator na mrežu je omogućiti NE2000 PCMCIA mrežni prilagodnik na emulator i povezati ga s mrežnom karticom na računalu. Da biste koristili ovu opciju, idite na File-> Postavke opcija u emulatoru, kliknite na tab Network, označite Enable NE2000 PCMCIA mrežnog prilagodnika. Nakon toga odaberite opciju Connected za mrežnu karticu i kliknite U redu. Kako biste koristili ovu opciju, morat ćete instalirati Virtual PC 2007. Preuzmite besplatni primjerak ovdje. Nakon što je mrežna kartica uspješno preslikana, kliknite na ikonu u mreži Home zaslona. Tu bi se trebalo pokazati da je mrežna kartica priključena.

GPRS
Treći način da se spojite je imitirati GPRS vezu na emulator. Kako biste koristili ovu opciju, morate koristiti celularni emulator . Kliknite na Start-> Settings opcije unutar Mobile Windows emulator. Odaberite Connections tab i kliknite na ikonu Connections. Sada treba biti vidljiv zaslon Connections. Kliknite na Dodaj novi modem, connection link (pod moj ISP) dio. U slijedećem zaslonu, dajte naziv na vezu i selektirajte GPRS. Zatim, kliknite Next i ostavite Access point ime prazno. U slijedećem prikazu zaslona, isključite korisničko ime, zaporku i domenu, a zatim kliknite Završi.

Sada možete pokrenuti testiranje da biste provjerili je li veza funkcionira. Pokrenite Pocket Internet Explorer i pokušajte navigaciju na stranici (trebate vidjeti "G" ikonu koja se nalazi na vrhu WME-a). Istovremeno, u celularnom emulatoru ćete također vidjeti broj prenesenih bajtova, mrežne statistike kao Windows Mobile emulator downloads podataka.

Celularni (stanični/osnovni) emulator
Da biste pokrenuli celularni emulator, kliknite na Start-> Programs-> Windows Mobile 6.5 SDK-> Tools-> Cellular emulator. Broj COM porta se nalazi na dnu lijeve strane zaslona. Većina računala trebala bi prikazati bilo COM3 ili COM4.

Da biste omogućili vašem WME- u da se spoji na celularni emulator, idite na Properties (svojstva) WM emulator (File-> Postavke) i odaberite Perifernu karticu. Pod Serial Port 0, unesite COM port koji se odnosi na Celularni emulator. Kliknite OK.

Ovdje trebamo naglasiti , da samo Windows Mobile 6x Professional emulator može se spojiti na celularni emulator. Morate izvršiti softverski reset na WME (File-> Reset-> Soft). Nakon što je ponovo pokrenut, trebao bi imati puni indikator signala. Sada možete izvršiti „lažni“ i telefonski poziv iz celularnog emulatora i Windows Mobile emulator će primiti dolazni poziv .

Isto tako, Windows Mobile emulator može uspostaviti izlazne pozive i oni će biti prikazani u celularnom emulatoru. Mobilni emulator usto prikazuje popis brojeva koje možete koristiti da simulirate različite uvjete (kao što je zauzeta linija, odbijanje poziva, i tako dalje). Nadalje, možete koristiti celularni emulator za slanje SMS poruka na Windows Mobile emulator i obrnuto.

Bolji Debugging
Sada ste vidjeli kako koristiti Windows Mobile emulator i kako pristupiti Internetu koristeći različite raspoložive metode. Također ste vidjeli kako se povezati sa sustavom Windows Mobile emulator za celularni emulator tako da uključite telefonske i SMS funkcionalnosti u vaš emulator.

Autor: Sanja Ledinek

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.