Isporuka tableta u opasnom padu – čak 34,5% u Q1 2017

Fotografija članka: Isporuka tableta u opasnom padu – čak 34,5% u Q1 2017

Izvješća raznih analitičkih kuća širom svijeta daju vrlo šarene rezultate za razna svjetska tržišta. Najnoviji podaci iz prvog ovogodišnjeg kvartala nisu nimalo optimistični.

Oglas

TrendForce, analitička kuća specijalizirana za tehnološku industriju, objavila je prilično poražavajuće podatke za tržište tablet uređaja. Prema njihovim podacima, u prva tri mjeseca ove godine (Q1 2017) isporuka je pala za više od trećine, odnosno 34,5% u odnosu na isti kvartal prošle godine.

Ako pogledamo brojke na nivou čitave godine, pad prodaje tableta u 2016. godini je 9,3%. U brojkama, prošle je godine isporučeno 31,95 milijuna tableta.

Kao što ćete vidjeti na slici niže, ovim segmentom i dalje dominira Apple sa svojim iPadima te drži 27,9% globalnog tržišta s 8,9 millijuna isporučenih uređaja u Q1 2017, što je pad od čak 31,8% u odnosu na isti kvartal prošle godine. Drugi je Samsung s isporučenih 6,1 milijuna tableta i tržišnim udjelom od 19,1%, a u odnosu na prošlogodišnji kvartal isporučili su manje 23,5% tableta. Huawei, Lenovo i Amazon zatvaraju tabletu pet najvećih proizvođača tableta.

Ipak, i obe će se godine pojaviti novi tableti, što je i očekivano.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.