Isporuka 2-u-1 hibridnih tableta je i dalje vrlo dobra, unatoč lošim trendovima

Fotografija članka: Isporuka 2-u-1 hibridnih tableta je i dalje vrlo dobra, unatoč lošim trendovima

Ako redovito pratite naš portal, tada znate kako je tržište tableta u problemima, prodaja pada. No, ne svim modelima. Jako se dobro drže takozvani hibridni 2-u-1 uređaji, pogotovo neki proizvođači.

Oglas

Logika je jednostavna. Napuhani balon se ispuhao – nakon što je pojava tablet uređaja bila pravi “boom”, priča se vratila tamo gdje joj je mjesto. Tablet uređaj bez tipkovnice nekako nam djeluje nekompletan. Istina, dobar je za zabavu, filmove, glazbu, surfanje, ali bilo koji ozbiljniji pokušaj rada pada u vodu bez tipkovnice. Upravo se zbog toga svijet tableta i prijenosnih računala sve se više isprepliće.

Svojevrstan dokaz tome su i 2-u-1 hibridni uređaji, svojevrsni mješanci između laptopa i tableta, a koji imaju karakteristike i jedne i druge kategorije – ekran osjetljiv na dodir i odvojivu tipkovnicu. Ako pogledamo IDC-jeve brojke isporučenih tableta u prvom ovogodišnjem kvartalu (podaci iz 28. travnja 2016. godine) tada vidimo kako sve ovo što smo malo prije rekli “drži vodu”.

U Q1 2016 ukupna isporuka tableta u svijetu iznosila je 39,6 milijuna, što je 14,7% manje u odnosu na isto razdoblje lani, kada je isporučeno 46,4 milijuna tableta. I dalje ih najviše prodaje Apple koji drži četvrtinu svjetskog tržišta, dok je drugi Samsung. Amazon.com je skočio na treće mjesto, a među prvih pet su Lenovo i Huawei.

Niže je tabela najjačih proizvođača, pa je sami proučite.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.