Iskon.TV player – revolucija za računala i mobilne uređaje

Fotografija članka: Iskon.TV player – revolucija za računala i mobilne uređaje

Što je Iskon.TV player?
To je nova Iskonova usluga pomoću koje ćete moći gledati TV gdje god se nalazili. Ili još bolje – u svom ste kućanstvu dobili još onoliko televizora koliko imate računala i mobilnih uređaja koji podržavaju ovu uslugu, a što je i jedan od značajnijih razloga za pokretanje ove usluge, saznali smo od Iskonovaca. Dva su osnovna načina primjene usluge.

Gledanje Iskon.TV-a na računalu
Ddostupno vam je 6 TV kanala uživo  – HRT1, HRT2, RTL, CMC, 24sata TV i Baby TV. Gledati možete na bilo kojem osobnom računalu, a za to vam je potreban standardni Flash Player. Isto tako, potrebno  kliknite ovdje. Za to vam je potrebno korisničko ime i lozinka.

Gledanje Iskon.TV-a na mobitelu
Dostupno vam je također 6 TV kanala uživo  – HRT1, HRT2, RTL, CMC, 24sata TV i Baby TV. Ukratko, možete gledati na iPhone, iPod i iPad uređajima i Android mobitelima (popis mobilnih uređaja potražite ). Od dodatnih usluga spomenimo programiranje Iskon.Snimalice i pregled Iskon.Videoteke. Također su vam potrebni korisničko ime i loznika.

Kako gledati Iskon.TV? Vrlo jednostavno. U internet pregledniku (browseru) na mobitelu upišite , svoje korisničko ime i šifru i uživajte u funkcionalnostima Iskon.TV playera na svom mobitelu. Važno je spomenuti kako je Iskon.TV player dostupan na mobilnim uređajima unutar T-Mobile mreže, kao i svima koji se spajaju putem Wi-Fi mreža bez obzira kojeg mobilnog operatera koriste.

Isto tako, morate znati kako korištenje Iskon.TV playera generira prijenos velike količine podataka  (video), od 150 do 500 Kbps. Iz tog razloga mogući su viši iznosi za Internet koji će vam naplatiti vaš mobilni operater i Internet operater. Za besplatno korištenje Iskon.TV playera preporučamo spajanje na besplatne i flat Wi-Fi mreže.

Spomenimo kako je na svečanom predstavljanju bilo i poprilično "celebritiyja", velik broj novinara iz svih značajnijih hrvatskih redakcija, kao i naš Racunalo.com portal koji ima odličnu suradnju s Iskonom.

Ovo je prva usluga ovakve vrste u Hrvatskoj. Možda će vas ovo natjerati da postanete novi Iskonov korisnik. Naime, neslužbeno smo saznali i kako je Iskon svojim korisnicima povećao brzine ADSL-a, tako da je sada osnovni paket brzine za Iskon.DUO korisnike 5Mbps.

Foto i video: Božidar Komarić, Racunalo.com

PRESS – objava za medije
Na današnjoj konferenciji za medije Iskon je predstavio novu uslugu pod nazivom Iskon.TV player  koja će iz temelja promijeniti načine gledanja televizije. Iskon.TV player omogućuje praćenje televizijskih programa na računalima, kao i na mobilnim uređajima koji su spojeni na internet putem WIFI-a ili T-Mobile 3G mreže.

Korisnici će ubuduće, osim putem TV ekrana, moći gledati televizijske programe na računalima, iPhoneu, iPadu, iPod touchu te Android uređajima. Time je omogućeno praćenje TV programa na dodatnim ekranima kod kuće, kao i u pokretu, te na mjestima na kojima to do sada nije bilo moguće. U testnoj fazi dostupno je šest televizijskih programa: HTV1, HTV2, RTL, 24sata TV, CMC, i Baby TV.

Iskon.TV player  predstavlja jednu od najnaprednijih TV funkcionalnosti u svijetu, razvijen je unutar Iskona, koji je dio T-HT Grupe, a njegovo korištenje u pokretu moguće je zahvaljujući najnaprednijoj mobilnoj mreži u Hrvatskoj koju osigurava T-HT. Iskon.TV player  može se istovremeno koristiti na jednom mobilnom uređaju i još jednom računalu, unutar Hrvatske. Usluga je dostupna svim korisnicima Iskon.TV-a. Za korištenje na mobilnim uređajima potreban je WIFI pristup, dok je pristup putem 3G mreže omogućen korisnicima Iskon.TV-a koji su ujedno i korisnici T-Mobilea ili bonbona.

Iskon je prošle godine omogućio korištenje YouTubea i Facebooka na Iskon.TV-u i tako preselio internet sadržaje na TV ekrane, a u ovoj godini odlučili smo napraviti korak dalje. Novom uslugom omogućujemo praćenje televizijskih sadržaja na računalima i mobilnim uređajima. Time korisnicima pružamo fleksibilnost jer TV programe od sada mogu gledati kada to njima odgovara, bez obzira gdje se nalaze i na uređaju koji im je pri ruci. Nadam se da će korisnici uživati u Iskon.TV playeru  jednako kao što smo mi uživali u njegovom nastajanju.“ , izjavio je prilikom predstavljanja nove usluge Saša Kramar, predsjednik Uprave Iskona.

„Inovativnost je jedna od strateških odrednica T-HT Grupe te sam ponosna na činjenicu da je Iskon prvi u Hrvatskoj korisnicima omogućio korištenje ove napredne usluge. Tako će korisnici T-Mobilea i bonbona, koji su ujedno i korisnici Iskonove digitalne televizije, moći prvi testirati ovu uslugu u Hrvatskoj. U T-HT Grupi korisnicima nudimo mrežu vrhunske kvalitete te najnaprednije usluge i uređaje u istom trenutku kada su oni dostupni i na svjetskom tržištu. Posebno me veseli što će sada televizijske programe moći uvijek i s bilo kojeg mjesta pratiti i korisnici trenutno najpopularnijeg uređaja iPada koji koriste T-Mobileove podatkovne tarife.“ , izjavila je Nataša Rapaić, operativna direktorica Sektora za marketing za privatne korisnike Hrvatskog Telekoma.

Uz praćenje televizijskih programa, putem Iskon.TV playera , dostupni su još i programski vodič, Iskonova videoteka te snimalica. Unutar videoteke korisnici mogu pregledavati ponudu filmova, dok snimalica omogućuje odabir emisija koje žele snimiti. Tako snimljeni sadržaji mogu se naknadno pogledati preko TV ekrana.

Korisicima Iskon.TV-a automatski je aktivirana nova usluga kojoj mogu pristupiti putem weba na player.iskon.hr sa svojim korisničkim podacima. Aktivacija kao i korištenje nove usluge u testnom periodu, do 2. svibnja ove godine, korisnicima se neće dodatno naplaćivati.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.