Iskon u suradnji s IBM-om unaprijedio poslovne procese

Fotografija članka: Iskon u suradnji s IBM-om unaprijedio poslovne procese

Iskon u suradnji s IBM-om unaprijedio poslovne procese

Novi sustavi, koji su zamijenili postojeće HP-ove, također će osigurati još bolju kvalitetu usluga koje Iskon nudi svojim korisnicima pružanjem kontinuiranog i neometanog rada svih ključnih komponenti sustava koji su potrebni za isporuku i korištenje telekomunikacijskih usluga.

Za potrebe pohrane podataka Iskon će ubuduće koristiti IBM SVC (San Volume Controller), IBM Sto-rage sustav DS5300 i IBM-ov sustav za arhiviranje podataka Tape Libray TS3310. Tijekom uvođenja IBM-ovog rješenja proveden je i proces migracije na IBM-ovu blade tehnologiju u kombinaciji Blade-Center H kućišta i HS22 blade servera.

Iskonu je uvođenjem IBM-ovog rješenja omogućeno fleksibilnije i skalabilnije IT okruženje, centralizi-rano upravljanje te visoka raspoloživost i dostupnost sustava što rezultira većom produktivnosti i učin-kovitosti. U postojeće IT okruženje u Iskonu je također implementiran i IBM-ov sustav za sigurnu poh-ranu Tivoli Storage Manager (TSM) čime je sigurnost na području pohrane i povrata podataka u sluča-ju nepredviđenih ispada podignuta s postojeće na još veću razinu.

„U traženju novih rješenja za svakodnevno poslovanje nastojimo prije svega osigurati veću razinu kva-litete za naše korisnike, a onda dakako i optimizirati naše procese i troškove. Iskon će zahvaljujući novim IBM-ovim sustavima dodatno povećati kvalitetu svog poslovanja i usluga koje pruža svojim kori-snicima. U našem fokusu prilikom odabira novih sustava, osim korisnika, bila je i zaštita okoliša tj. mo-gućnost da kroz nove investicije osiguramo smanjenu potrošnju energije.“, istaknuo je Saša Kramar, predsjednik Uprave Iskona.

Iskon na različite načine nastoji optimizirati svoje poslovanje pri čemu ulaže u sustave koji istovreme-no pozitivno utječu na kvalitetu i iskustvo korištenja usluga kod krajnjih korisnika. U Iskonu istovreme-no žele pridonijeti očuvanju i zaštiti okoliša te potrošnju energije svesti na minimum. Implementacijom IBM-ovih blade centara i virtualnih servera Iskon će znatno smanjiti svoju potrošnju električne energije te se na taj način pridružiti “zelenim” IT tvrkama koje žele svoje poslovanje uskladiti s novim zahtjevi-ma za očuvanje okoliša. Naime, poznato je da su IT tvrtke jedne od najvećih potrošača energije koje najviše utječu na globalno zatopljenje.

“Naši korisnici prepoznaju tehnologiju kao vrijednost pomoću koje mogu ostvariti prednost na tržištu u današnjem poslovnom okruženju, rekao je Krešo Perica, glavni direktor IBM Hrvatska. “IBM-ova infra-struktura omogućava niz novih funkcionalnosti i mogućnosti čime se stvara idealna platforma za pok-retanje aplikacija nove generacije. Upravo primjenom napredne tehnologije utire se put novim moguć-nostima na području telekomunikacijske industrije.”

Nove tehnologije iz IBM-a općenito omogućuju optimizaciju poslovnih procesa i učinkovitije poslova-nje, povrat investicija u kratkom vremenskom razdoblju, niske troškove vlasništva te znatne uštede u potrošnji električne energije. Primjenom novih usluga i proizvoda iz IBM-a organizacije koje su migrira-le na IBM-ovu Storage i Blade platformu imaju priliku koristiti snažne računalne sustave kako bi učin-kovitije upravljale poslovanjem, prilagodile se zahtjevima modernog poslovanja te smanjile rizike.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.