Iskon.Smarthome – pametna kuća upravljana na daljinu na 100% hrvatski način

Fotografija članka: Iskon.Smarthome – pametna kuća upravljana na daljinu na 100% hrvatski način

Iskon je predstavio svoje novo inovativno rješenje, ili bolje rečeno viziju pametnog doma – Iskon Smarthome. Ovaj je sustav pristupačan svakome, a sastoji se od seta senzorskih uređaja koji su – pametni… :)

Oglas

Vjerojatno ste u puno navrata vidjeli ili čuli za razna rješenja za “pametnu kuću”, IT Home ili nešto slično. Sva ta rješenja su vjerojatno vrlo dobra, no imaju jedan veliki problem – cjenovno su pristupačna samo onima s najdubljim džepom jer se radilo o sustavima od nekoliko desetaka tisuća kuna i s mjesečnim pretplatama/najmovima. Više nije tako.

Iskon je sa svojim inženjerima i stručnjacima uspio napraviti rješenje koje su nazvali , a radi se o sustavu s kojim možete upravljati domom, odnosno kućnim elektronskim i drugim uređajima na daljinu. Kako bi dobili pravu dimenziju ove priče, odmah ćemo vam reći cijenu koja nas je iskreno iznenadila. Takozvana “early bird” cijena ovog sustava je zaista nevjerojatnih 1.100 kuna. Da stvar bude bolja, plaća se jednokratno i nema nikakvih skrivenih troškova, sitnih slova i slično. I to nas je na neki način zateklo s velikim upitnikom iznad glave, da ne kažemo šokiralo.

Sustav će se po ovoj cijeni prodavati tijekom lipnja, a do kraja ljeta će mu cijena biti 1.499 kuna, što i dalje nije komercijalna cijena. Ona će se pojaviti u jesen, za sada ne znamo “cifru”, no sigurno je kako će biti veća od ovih navedenih.

Kako kažu u Iskonu, njihov novi Iskon Smarthome štedi i energiju i novac. Sustav se sastoji od seta pametnih uređaja koji mjere temperaturu, vlagu, potrošnju energije, bilježe kretanje, pale i gase uređaje, a također omogućuje i video nadzor. Srce ovog sustava je i mobilna/web aplikacija koju trebate instalirati na vaš pametni telefon, a koja u stvari kontrolira cijeli sustav. Ono što nam se posebno svidjelo je kako Iskon Smarthome nije ograničen samo na korisnike Iskona, nego će ga moći kupiti korisnici bilo kojeg telekom operatora.

Isto tako, treba spomenuti kako je sustav otvoren, te će se i dalje razvijati, odnosno dodavat će se novi senzori. Prvi slijedeći na redu je Osram pametna žarulja. Svakako treba reći kako je ovo 100% hrvatski proizvod, velika većina je proizvedena u Hrvatskoj, te je ono glavno – pamet – također Hrvatska.

S obzirom na trenutna rješenja koja postoje na tržištu, čini nam se kako Iskon Smarthome ima vrlo svijetlu budućnost. Naravno, i vi možete kupiti svoj primjerak “pametne kuće” već sada na Iskonovom webshopu na adresi .

Detaljnije uskoro, a pogledajte i ekskluzivni video koji smo snimili, u kojem je objašnjeno od čega se sve sastoji Iskon Smarthome. Ima i smiješnih scena… :)

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.