Iskon.Smarthome od sada i na 3G mreži, stigli novi senzori!

Fotografija članka: Iskon.Smarthome od sada i na 3G mreži, stigli novi senzori!

Odlične vijesti ususret godišnjim odmorima – senzori za vrata i prozore u Iskon.Smarthome-u zaštitit će sve staklene stijene od potencijalnih provalnika, dok će senzor za poplavu odlično poslužiti u kupaonici, kuhinji, podrumu ili na drugom kritičnom mjestu u domu.

Oglas

Novost iz Iskona je i unaprijeđena verzija centralne jedinice, koja radi i pomoću data SIM kartice. Kako više ne iziskuje fiksni Internet priključak za korištenje sustava, isti sada postaje idealan za jednostavnu instalaciju u vikendicama i kućama za odmor…

Tvorci prvog hrvatskog plug and play sustava za nadzor doma na daljinu, čini se, nikad ne spavaju. Nakon ostvarene suradnje s Osramom i Netatmom, Iskonovci sada predstavljaju novu seriju svojih osnovnih SmartHome kompleta za upravljanje i nadzor doma na daljinu. Od prijašnje, rasprodane verzije, nova se razlikuje u centralnoj jedinici. Ona sada radi i uz pomoć Alcatel sticka za mobilni internet, što omogućuje korištenje na lokacijama na kojima ne postoji fiksni Internet priključak. I dalje radi na mrežama svih operatora. Odlična vijest stigla je taman pred početak sezone godišnjih odmora i razveselit će sve koji žele zaštititi te nadzirati (i) svoju drugu nekretninu, apartman ili vikendicu.

Stigli i novi dodatni senzori

Osim nove centralne jedinice u osnovnom kompletu (koji je dostupan već od 39 kuna mjesečno), Iskon.Smarthome je predstavio i dva dodatna senzora. Riječ je o koji se lako uparuju s centralnom jedinicom. Senzor za vrata i prozore je idealan dodatak osnovnom kompletu onima koji u svojim domovima žele nadzirati više potencijalnih ulaza u kuću.

Dok senzor pokreta iz osnovnog kompleta obično pozicioniramo uz glavni ulaz u dom, novi senzori za vrata i prozore omogućuju da nadziremo i sve dodatne ulaze, balkone, garaže, staklene stijene, prozore i slične potencijalne ulazne točke“, pojašnjavaju u Iskonu. Iskon.Smarthome mobilna aplikacija šalje notifikaciju kada primijeti radnju otvaranja/zatvaranja površine koju smo odlučili nadzirati i time doprinosi bezbrižnosti i osjećaju sigurnosti kada nismo kod kuće.
– tako su nam objasnilli Iskonovci

Senzor poplave služi detekciji curenja vode idealan je za zaštitu kupaonica, kuhinja, podruma i drugih prostorija. Vlasniku omogućuje da pravovremeno reagira na curenje vode iz cijevi, kapanju iz klima uređaja, nadzoru rada uređaja poput perilica rublja i suđa itd. Oba senzora su dostupna za kupovinu u Iskon.Webshopu po cijeni od 249 kuna. Kako Iskon.Smarthome omogućuje , fleksibilan je po pitanju odabira broja i vrste senzora za svaku individualnu potrebu kućanstva.

Jednostavno rješenje, prihvatljiva cijena

je dostupan Iskonovim korisnicima već od 39 kuna mjesečno, dok svi koji odabiru jednokratnu kupovinu mogu istu obaviti na Iskon.Webshopu za 1.999 kuna. Cijena se odnosi na osnovni komplet senzora koji čine centralna jedinica kao mozak sustava, senzor mikroklime i pokreta, nadzorna kamera, pametna utičnica i pristup mobilnoj/web aplikaciji kojom se lako upravlja sustavom i podešavaju pravila korištenja.

Iskonov Smarthome je trenutno i najbogatije rješenje dostupno na hrvatskom tržištu po pitanju nadogradnje dodatnim senzorima prema izboru kupca. U ponudi su već Osramove pametne žarulje koje se pale, gase, prigušuju i mijenjaju boje putem mobilne aplikacije, a kompatibilan je i s najpoznatijim pametnim termostatom na svijetu – Netatmom koji se također može kupiti u Iskonu. Nakon novo predstavljenih senzora za vrata i prozore te detekciju poplave (koje su, vrijedno je spomenuti, kao sljedeće najpoželjnije odabrali upravo korisnici), u Iskonu se već radi na implementaciji novih dodatnih rješenja.

Uz svima prihvatljivu cijenu, jednostavnu instalaciju bez građevinskih radova i lakoću prilagodbe potrebama svakog kućanstva, nova 3G funkcionalnost dolazi kao jackpot prije početka sezone godišnjih odmora. Provedite je bezbrižno dok pametan dom brine o svemu ostalom… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.