Iskon SmartHome – inovativni sustav za upravljanje pametnim domom na daljinu

Fotografija članka: Iskon SmartHome – inovativni sustav za upravljanje pametnim domom na daljinu

Imati pametnu kuću s brojim korisnim senzorima kojima možete upravljati na daljinu, a sve po cijeni pristupačnoj svakom domu, to je novi Iskon SmartHome.

Oglas

Ako redovito pratite naš portal zanimljiv Iskonov projekt pod nazivom otkrili smo još u svibnju ove godine, kada smo ga i . Od tada do danas priča se poprilično razvila tako su se u međuvremenu pojavili i neki novi senzori, primjerice bijelu i u boji, a najavljen je i novi senzor – termostat. Ukratko, na Iskonov sustav pametne kuće teoretski se može spojiti 30-ak različitih senzora. O tome su nam

S obzirom da se i nama ovaj sustav pametne kuće sviđa svakako ćemo si nabaviti jedan komplet i pratiti razvoj ovog sustava, kako se budu dodavali novi senzori. Iskon SmartHome se sastoji od centralne jedinice koja povezuje senzore, a u kutiji ćete pronaći pametnu utičnicu, senzor pokreta sa senzorom mikroklime, kao i kameru koja će snimiti sve što se događa u vašem domu.

O tome su nam u ekskluzivnom videu za naš portal sve detaljno ispričali Velibor Pilja, voditelj strateških projekata u Iskonu i voditelj projekta Iskon SmartHome, te Ivan Runje, Proposition Manager u Iskonu, kao i na projektu SmartHome. Video od gotovo 11 minuta možete pogledati u nastavku.

Sve to možete pratiti i s udaljene lokacije, za što vam služi i aplikacija za pametne telefone odnosno tablete na Androidu i iOS-u, a koje možete besplatno skinuti s . Osim što u svakom trenutku možete provjeriti trenutno stanje u domu, također možete upravljati svim senzorima. Kako se budu dodavali novi senzori, tako će se dograđivati i aplikacija. Primjerice, za pametnu žarulju već je dodana podrška, a čim se pojavi termostat i on će biti implementiran u samu aplikaciju.

Ovo je zaista zanimljiv sustav pametne kuće. S obzirom na cijenu sustava pametne kuće od samo 1.499 kuna, zaista možemo reći kako je pristupačan svima. Isto tako, ukoliko prelazite na Iskon Internet, .

Dome, pametni dome… :)

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.