Širi se NFC sustav platnog prometa u Europi

Fotografija članka: Širi se NFC sustav  platnog prometa u Europi

Što se tiče LG-a, govoreći za Reuters, Jin-Yong Kim, potpredsjednik za poslovna rješenja u LG-Home Entertainment, rekao je, " Tehnologija point-of-prodaje će biti usmjerena na male i srednje tvrtke, te će uključivati NFC u blizini područja komunikacije i cloud computinga. Kim je odbio dati detalje o tvrtki koja će biti zadužena za point-of-plaćanje, ali je dodao da će također tehnologija biti integrirana u druge sustave LG-a poslovnim korisnicima, uključujući korištenje interaktivnih TV i sigurnosnih sustava.

Visa  provodi testiranje NFC sustava za iPhone u Velikoj Britaniji, Italiji, Poljskoj i Turskoj.   Zasebna izvješća ukazuju da sljedeći iPhone i ipad modeli imati će integriran NFC direktno u postojeći hardver, eliminirajući potrebu za vanjskim alternativama. Ako je to istina,  još uvijek ostaje nejasno da li NFC komponenta će biti čvrsto integrirana s Apple tehnologijom kao što je iTunes, ili dio fleksibilnog sustava koji radi sa third-party aplikacijama i sustavima plaćanja.

Očito, usvajanje NFC tehnologije širi se Europom. Šuška se da  Google i RIM u tišini rade na svojim projektima vezanim uz NFC tehnologiju namijenjenu korisnicima na europskom tržištu.  
 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.