IQ mobile: Augmented Reality kampanja naciljala upravo korisnike Nokije Lumia 800

Fotografija članka: IQ mobile: Augmented Reality kampanja naciljala upravo korisnike Nokije Lumia 800

I to se može. Zahvaljujući posebnim formatima za mobilno oglašavanje, korisnici u Hrvatskoj sada mogu jednostavnije naći svoj put izravno do najbliže trgovine gdje mogu kupiti novi Nokia uredjaj.

Oglas

Komunikacijom za smartphone Lumia 800, Nokia postavlja nove standarde mobilnog oglašavanja te još jednom svoje povjerenje stavlja u iskusne ruke agencije za mobilno oglašavanje IQ mobile. Pozicioniranjem Nokia pametnih telefona s Windows Phone operativnim sustavom, finski proizvođač mobilnih uređaja naglasak stavlja na inovativnost: na temelju iskustva iz zajednički implementiranih mobilnih kampanja IQ mobile je posegnuo duboko u svoju vreću inovativnih rješenja i za tvrtku Nokia implementirao prvu Augmented Reality kampanju.

Prva Augmented Reality kampanja obuhvaća područje cijele Hrvatske
U sklopu kampanje za mobitel Nokia Lumia 800, Nokia se oglašava u sklopu dva najčešće korištena Augmented Reality pretraživača: Wikitude World Browser i Junaio. Pažljivo pozicionirane ikone vode direktno prema trgovinama koje prodaju uredjaje Nokia Lumia 800.

Kao što je već pokazano u prethodnim uspješnim kampanjama, aplikacija za mobilno oglašavanje sa specifičnim mogućnostima targetiranja ciljnih skupina predstavlja najbolji način dopiranja do mladih i tehnološki pismenih korisnika na najefikasniji način.

Posebni formati oglašavanja zaokružuju kampanju
Primjena QR-kodova u klasičnim tiskanim oglasima već je postala standard u svijetu vrlo inovativne telekomunikacijske industrije. U trenutačnoj kampanji, IQ mobile je po prvi put predstavio nove mogućnosti nudeći povezivanje putem direktne komunikacije „call-to-actiona“.

Korisnik pokreće aplikaciju „Kooaba“ za prepoznavanje prikaza na pametnom telefonu i drži kameru na pametnom telefonu iznad tiskanog oglasa nakon ćega se pokreće mobilna kampanja Nokia Lumia 800.

Uobičajena mobilna kampanja s bannerima također je dio predstavljanja smartphonea Nokia Lumia 800. Banneri su pozicionirani u medijima i na mobilnim protokolima.

Upravo zato Nokia ima koristi od gotovo cijele lepeze mogućnosti mobilnog oglašavanja za predstavljanje svog prvog Windows Phone 7 proizvoda. Zahvaljujući izvrsnom sustavu za upravljanje uređajem kao i sustavu za upravljanjem sadržajem tvrtke IQ mobile, svi koji se odluče sudjelovati u kampanji usmjereni su do optimalne odredišne točke. To jamči da su stranice mobilnog oglašavanja uvijek optimalno posjećene.

Izvršni direktor tvrtke IQ mobile vezano za strategiju koncepta mobilnog oglašavanja za tvrtku Nokia izjavio je: „Kod oglašavanja svojih mobilnih uređaja, Nokia stavlja naglasak na mobilni marketing i mobilno oglašavanje još od 2007. godine. Ova činjenica ih svrstava u pionire na ovom području zbog čega su nas uvijek poticali. Trenutačna kampanja za Nokia Lumiju 800 koristi sve mogućnosti targetiranja u mobilnom svijetu kao i sve načine pristupanja ciljnim skupinama na efikasan način.

„Zajedno s Microsoftom, Nokia radi na pokretanju treće, velike platforme za pametne telefone. Inovativne kampanje su važan element na putu do ovog uspjeha. Milijun uređaja Nokia Lumia koji je do sad prodan dokaz su da je cijeli paket uspješan. S kampanjom Augmented-Reality tvrtke IQ mobile postavili smo standard u Hrvatskoj kojim smo proizvode iz serije Nokia Lumia selektivno približili ciljanoj skupini“, objasnio je pozadinu kampanje generalni menadžer tvrtke Nokia za regiju Austrija i Adriatics, Martin Hannes Giesswein.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.