iPhone X razvaljuje na testovima

Fotografija članka: iPhone X razvaljuje na testovima

Budući da smo nedavno počašćeni najjačim (i debelo najskupljim) iPhoneom ikada, ekipa sa portala GSMArena ga je provrtila kroz par benchmark-ova.

Oglas

Naravno, kao i većina iPhone-ova dosada, rastura na sintetičkim testovima brzine. Iako povlačenje paralela između Androida i iOS-a nije najbolji način dobijanja zaključaka, svejedno je zgodno za vidjeti kako se novi iPhone nosi u odnosu na ustoličene vladare koji nose zasada najjači Snapdragon 835 te kako mu ide u odnosu na najjači model prijašnje generacije, iPhone 7 Plus.

Rezultati nam govore da je Apple uspio potući ne samo Snapdragone već i svoj vlastiti prošlogodišnji A10 Fusion. Dok brojevi pokazuju da je nešto bolji od njega, od Snapdragona 835 je ostvario više nego dvostruko bolji rezultat. Zanimljivo, novi čip u iPhone-u X, A11 Bionic je ostvario i najbolji rezultat u multi-core (iliti višejezgrenom) testu, što do sada nije bio slučaj.

A11 uspijeva ovoliko tući svog prethodnika zbog činjenice da dok je A10 bio četverojezgreni (u rasporedu dvije snažnije i dvije efikasnije), novi čip je šesterojezgreni (u rasporedu dvije snažnije, četiri efikasnije). Ali, ni to nije sve, jer osim dvije ekstra jezgre ima još jednu prednost: može raditi sa svih šest jezgri istovremeno, dok je A10 mogao raditi ili sa snažnijima ili sa efikasnijim jezgrama u pogonu ali nikada istovremeno. Uz pomoć 3 GB radne memorije, koliko ima i “sedmica plus”, više nego dovoljno za glatki rad iOS-a.

 

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.