iPhone i njegovih 7 godina – što se promijenilo u ICT industriji

Fotografija članka: iPhone i njegovih 7 godina –   što se promijenilo u ICT industriji

iPhone je lansiran prije 7 godina (29. lipnja 2007) u vrijeme kada je manje od jedne milijarde ljudi koristilo mobitel.  Danas ga koristi  više od 6 milijardi. No,  iako je sedam godina jako dugo vrijeme u tehnologiji, iPhone je ostao i danas među najpoželjnijim modelima.

Oglas

Što se je promijenilo u tih sedam godina od prodaje prvog iPhonea u SAD-u koji je imao 3.5-inčni zaslon osjetljiv na dodir vrlo malen za današnje standarde,  kome se Steve Ballmer rugao zbog nedostatka fizičkih tipaka?  Samo nekoliko mjeseci kasnije, 5. studenog 2007 Google je službeno najavio stvaranje Open Handset Alliance i najavio otvorenu mobilnu platformu Android. Reakcije Microsofta, koji je promovirao Windows Mobile, bile su vrlo skeptične prema uspjehu Applea i Googlea. Također Nokia nije vidjela nikakve prijetnje svom Symbianu. Kao što znate, danas je Android najpopularniji mobilni operativni sustav, dio Nokia je u vlasništvu Microsofta, koji se bori za uzimanje dijela tržišnog kolača svojim Windows Phone sustavom. Što se je još promijenilo?  Punooooo toga :D

 iPhone i njegovih 7 godina -   što se promijenilo u ICT industriji 01

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.