iPhone i motocikl – za to je otac u Kini prodao dijete!

Fotografija članka: iPhone i motocikl – za to je otac u Kini prodao dijete!

Svaki dan na internetu naletimo na niz priča i životnih situacija koje su nama tako daleke i apsurdne; i upravo smo naletjeli na još jednu takvu koja je uz sve to i tužna.

Oglas

Naime, 19-godišnji je Kinez prodao svoju novorođenu djevojčicu te je dobiveni novac uložio u iPhone i motocikl. Ova se nevjerojatna situacija navodno dogodila prije gotovo godinu dana, no kada god bilo ovo je zaista tužno i nevjerojatno. Mladi je čovjek identificiran kao A Duan te je navodno svoju 18 dana staru djevojčicu prodao strancu za nekih 3.500 američkih dolara (preračunato). Prema istom je izvještaju, koji se o ovoj nevjerojatnoj priči pojavio na internetu, stranac čak i pregovarao sa ocem za nižu cijenu.

Ova se tužna ljudska priča dogodila u gradu Tong’an koji se nalazi u kineskoj pokrajini Fujian, a apsurdno je kako je otac u silnoj želji da si priušti iPhone i motocikl svoga kupca našao na kineskoj chat stranici naziva QQ. Stranac je naveo kako dijete kupuje za svoju sestru.

Nakon nekog je vremena policija pronašla majku djeteta koja je priznala kako je i sama posvojena te kako mnogi u njezinom rodnom gradu prodaju djecu,  jer ih jednostavno ne mogu prehraniti i odgajati. Zatim je izjavila kako nije znala da je prodaja djece ilegalna…

Trenutno su i majka i otac djeteta u zatvoru, ali kazne nisu maksimalne s obzirom da je sudac zaključio kako su teške životne okolnosti igrale ulogu u njihovoj odluci. Mladi je otac dobio kaznu od tri godine zatvora, dok je majka dobila uvjetnu kaznu u trajanju od dvije i pol godine. Cijela apsurdnost ovog slučaja zaokružena je činjenicom kako se za dijete i dalje brine sestra kojoj je ova djevojčica i kupljena, s obzirom da se pravi roditelji nisu sposobni brinuti o njoj.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.