iPhone 8 sa 3xRetina će napokon dostići rezolucije Androida

Fotografija članka: iPhone 8 sa 3xRetina će napokon dostići rezolucije Androida

Poduzetni su razvojni programeri otkrili nove tragove o dizajnu Apple iPhonea 8 u kodu firmvera za nadolazeći HomePod zvučnik.

Oglas

Steve Troughton-Smith na svome je twitter računu objavio je screenshot otkrivenih tragova u kodu. Male poslastice u programskom kodu operativnog sustava sugeriraju da će novi iPhone sa 3xRetina zaslonom imati tri puta veću rezoluciju sa 2436 x 1125 piksela. Uz to rečeno, pretpostavljamo da je to funkcionalna rezolucija ekrana na kojoj će biti prikazana aplikacija, odnosno da će cijeli jedan dio pri dnu (a možda i pri vrhu) biti rezerviran za virtualne tipke po potrebi.

Još jedan dio koda upućuje na dijagonalu od 6,5 inča. Pri ovoj veličini ekrana, tolika rezolucija većini korisnika nije potrebna (pogledajmo Samsung koji softverski smanjuje rezoluciju na 1080p kako bi uštedjeli bateriju). No ako imate oko sokolovo i provodite puno vremena gledajući QHD video, razlika je primjetna. I možete zaboraviti na Appleovo filozofiranje sa “retinom” i udaljenostima od ekrana.

Još jedna stvar koju treba imati na umu je neobičan raspored piksela koji će se pojaviti na Samsungovim PenTile OLED zaslonima koje će Apple vjerojatno koristiti u “osmici”, a radi kojih tekst i kontrastni rubovi izgledaju mutnjikavo. Upravo iz tih razloga, tekst na FullHD zaslonima izgleda manje jasno (često i sa blijedim ljubičastim i zelenim rubovima) nego li na ekvivalentnim LCD-ima.

Najveća prednost veće rezolucije na iPhoneu bi bila ukoliko bi Apple lansirao VR naočale u stilu Google Cardboarda ili Samsung Gear VR-a. Iako nekako nevjerujem da bi ovi estetski ne baš privlačni uređaji mogli stići u Appleovu elegantnu gamu uređaja, popularnost VR je u ogromnom rastu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.