iPhone 8 mogao bi snimati u 4K pri 60 fps

Fotografija članka: iPhone 8 mogao bi snimati u 4K pri 60 fps

Sve je više detalja o Appleovom flagshipu kako se približavamo izlasku ovog uređaja. Nove informacije predlažu značajke kamere još neviđene na pametnom telefonu.

Oglas

Nove informacije preuzete sugeriraju kako bi kamera toga uređaja mogla snimati video u 4K rezoluciji i to pri 60 sličica u sekundi. Definirajući dio koda je “[CAMCaptureCapabilities isBack4k60VideoSupported]”, a sličan redak “[CAMCaptureCapabilities isFront4k60VideoSupported]” daje naslutiti kako bi i prednja kamera mogla snimati pri istoj rezoluciji i frame-rateu.

Ove značajke čine se vrlo vjerojatne budući da Apple intenzivno radi na uvođenju nasljednika h.264 kodeka u svoj MacOS sa High Sierra nadogradnjom. Novi kodek po imenu HEVC (h.265) zauzima 40% manje prostora, pa ima smisla da pametni telefon može snimati 4K60p video. I ovaj bi potez mogao dovesti iPhone nazad na fotografski tron kojega su preuzeli , i .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.