iPhone 8 će imati zakrivljeni OLED ekran, kaže Tai Jeng-wu

Fotografija članka: iPhone 8 će imati zakrivljeni OLED ekran, kaže Tai Jeng-wu

Viši izvršni direktor japanskog elektronskog diva Sharp potvrdio je kako će novi iPhone 8 imati OLED ekran, i to zakrivljeni. o tome je Tai Jeng-wu govorio na sveučilištu Tatung u Tajvanu.

Oglas

Prema njegovim riječima, novi iPhone 8 se razvija, evoluira, i vrijeme je da se s LTPS ekrana (Low-Temperature Poly-Silicon) konačno prebaci na OLED panele (Organic Light-Emitting Diode). Jeng-wu je također rekao i jednu zanimljivu rečenicu: “Ne znamo hoće li Appleovi novi iPhone smartfoni s OLED ekranima biti hit, ali ako kompanija ne krene u tom smjeru i transformira se, neće biti ništa od inovacija. Možda je to kriza, ali i je istovremeno i prilika”.

Prilično čudan komentar za novi iPhone 8, pogotovo onaj dio s “inovacijama”. Koliko je nama poznato, OLED ekrani na pametnim telefonima postoje već odavno, jedino ako ne misli na neku novu vrstu OLED ekrana. Ono s čim se svakako slažemo je kako kriza ne mora biti propast nego prilika za novi i profitabilan posao, sve ovisi kako gledate na neke stvari.

No, isto tako je zanimljivo kako se već u više navrata najavljivalo izlazak novog iPhone 8 smartfona kao nečeg zaista novog i (r)evolucionarnog, tako da trenutno aktualni i vrlo svježi iPhone 7 / 7 Plus, a koji smo imali prilike i , nekako brzo bacaju u zapećak, kao da se ne očekuje njegova dobra prodaja. Čudno… :)

Kao se u svemu tome našao jedan od čelnih Sharpovih ljudi? Naime, ranija izvješće su govorila kako bi novi iPhone 8 trebao utjeloviti AMOLED ekran koji će proizvesti Samsung, no posljednja informacija govori kako bi to ipak mogao biti Sharpov OLED ekran. Istina? Za sada je još rano govoriti, ali sve je moguće.

Jedan japanski izvor navodi kako će Apple iduće godine na tržište izbaciti tri nova iPhone smartfona. Tek onaj najjači bi trebao imati Sharpov zakrivljeni OLED ekran veličine 5,5 inča, dok će preostala dva smartfona imati standardne LTPS LCD ekrane. I dok Samsung u svoje top smartfone već godinama ugrađuje Super AMOLED ekrane, mnogi kineski proizvođači polako predstavljaju svoje prve smartfone s AMOLED ekranima.

Sva tri bi trebala imati potpuno novi dizajn s metalnim okvirom i staklenim kućištem sprijeda i straga.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.