iPhone 8 će imati 5,8 inčni OLED ekran bez rubova?

Fotografija članka: iPhone 8 će imati 5,8 inčni OLED ekran bez rubova?

Japanski Nikkei objavio je informaciju kako novi Appleov pametni telefon neće imati neki od do sada najavljivanih ekrana, nego će se raditi o 5,8 inčnom ekranu koji će prekrivati cijelu prednju površinu?

Oglas

To je nešto što smo najavljivali u nekoliko navrata. Istina, i ovo je za sada još uvijek glasina dok se ne potvrdi službeno, no kažu kako je do sada najtočnija. Navodno će novi iPhone 8 imati 5,8 inčni OLED ekran, a ne 5 inčni kako je prije prognozirano.

Navodno će novi iPhone 8 imati najveći ekran od sva tri nova modela koji će se pojaviti ove godine, a ona preostala dva bi trebala biti nasljednici iPhone 7 i iPhone 7 Plus modela. Slično kao i Galaxy S8, i novi Appleov pametni telefon će imati ekran bez rubova, što mu omogućuje smještanje većeg ekrana u manje kućište. Ono što bi također trebalo nestati je i legendarna Home tipka sa Touch ID čitačem otiska prsta, a koji bi se trebao naći u samom ekranu.

A cijena? Navodno je potvrđena ona najavljena i vrlo visoka. Očito je kako Apple od iPhone 8 smartfona želi napraviti nešto elitno i bez konkurencije, odnosno podići prosječnu prodajnu cijenu od “samo” 700$. Nova će osmica vrlo vjerojatno koštati 1.000$ u osnovnoj inačici, što će biti najskuplji iPhone ikad proizveden.

I, tko se odlučio na kupovinu? :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.