iPhone 8 bi mogao kasniti i nekoliko mjeseci, u prodaji tek za Božić?

Fotografija članka: iPhone 8 bi mogao kasniti i nekoliko mjeseci, u prodaji tek za Božić?

Kineski izvori spominju kako bi izlazak novog i jubilarnog iPhone 8 pametnog telefona mogao kasniti puno više nego što su neki očekivali, možda i nekoliko mjeseci. Priča se navodno vrti oko OLED ekrana.

Oglas

Prve informacije su govorile kako je Apple od Samsunga kupio 70 milijuna OLED ekrana, a koje će ugraditi u svoj novi iPhone 8 koji bi se u prodaji trebao pojaviti standardno u rujnu. No, čini se kako ima nekih tehničkih problema s tim OLED ekranima i laminacijskim slojem.

U prvom redu se to odnosi na funkcionalnost 3D Touch ekrana koji je osjetljiv na pritisak, a što smo već navikli kod prethodnih modela. Ako je sve ovo točno, Apple će morati povući nepopularni potez i odgoditi izlazak novog smartfona nekoliko mjeseci, tako da bi se on mogao pojaviti negdje u vrijeme Božića.

Postoji i druga priča koja govori kako će se u međuvremenu pojaviti iPhone 7S i 7S Plus, modeli koji će biti cjenovno povoljniji i koji vrlo vjerojatno neće imati OLED ekran.

Naravno, o svemu ovome Apple se nije oglasio, tako da su ovo sve nagađanja. No, kako kaže ona narodna – gdje ima vatre ima i dima, moguće je da se nešto u pozadini zaista događa.

Još neke zanimljive glasine govore kako će zanimljivi iPhone 8 imati zakrivljeni OLED ekran koji će se protezati do rubova. Novost će biti i nestanak fizičke Home tipke koja je bila i njegov zaštitni znak, nešto slično kao što se to dogodilo s pametnim telefonom.

I za kraj – cijena. I dalje se spominje vrtoglava cijena do okruglih 1.000$, a poznajući Apple to bi se zaista moglo i dogoditi. Pa tko voli nek’ izvoli… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.