iPhone 7 Plus će imati dvostruku leću za kameru, očekujte ga 2017.

Fotografija članka: iPhone 7 Plus će imati dvostruku leću za kameru, očekujte ga 2017.

Kažu kako je slijedeća iteracija razvoja kamera za pametne telefona dvostruka leća, odnosno dvostruka kamera. Navodno će je imati iPhone 7 Plus. No i to nije kraj – dolaze kamere s trostrukim i četverostrukim lećama.

Oglas

Priča oko razvoja kamera za pametne telefone je jedna od zanimljivijih kada govorimo o pametnim telefonima, po nama daleko zanimljivija od one vezane uz procesore i memoriju. Kamere u svom razvoju doživljavaju pravu renesansu, a današnji iole bolji pametni telefoni imaju kvalitetu kamera kao što su nekada bili “idioti” digitalci, kako smo iz zvali zbog toga što ne trebate na njima ništa namještati, samo kliknete o dobijete sliku. Ok, ruku na srce, današnji smartfoni su čak i prešli kvalitetu spomenutih digitalaca.

Kamere na pametnim telefonima se brzo razvijaju. Dolaze sustavi s dvije leće s kojima ćete moći povećati sliku 2-3 puta. Isto tako, nove će leće snimati još bolje fotke u slabo osvijetljenom prostoru, gdje upravo te iste kamere padaju na testu, pogotovo kada ih analizirate na računalu.

Još jedan dio gdje će nove kamere doživjeti napredak je fokusiranje, odnosno izoštravanje. To ćemo vam najbolje objasniti ako pogledate priloženi video niže.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Višestruke leće nisu nikakva novost. Postoje već nekoliko godina, a prva masovnija upotreba očekuje se upravo ove godine. Prvi uređaji koji se spominju kako će ih imati su iPhone 7 Plus, ali i novi LG G5. Ne smijemo zaboraviti kako tako nešto još od 2014. godine ima sa senzorima od 8 MP. Jedino se nije oglasio Samsung, no vjerojatno nešto pripremaju. Ipak, masovni ulazak višestrukih leća na pametnim telefonima očekuje se nakon ugradnje u iPhone 7 Plus, a koji će navodno imati dvostruku kameru od 12 MP.

Oni koji se više razumiju u tehnologiju kamera u pametnim telefonima tvrde kako je kvaliteta fotografija u smartfonima došla do plafona i dalje se ne može. Upravo nova tehnologija s više leća koje potpisuje Sony i LinX slikovnim algoritmom može pomaknuti stvari na bolje.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.