iPhone 7 i 7 Plus će čitati NFC oznake s novom nadogradnjom

Fotografija članka: iPhone 7 i 7 Plus će čitati NFC oznake s novom nadogradnjom

Apple je izgleda malo promijenio svoj zatvoreni pristup što se tiče NFC-a koji je do sad bio korišten isključivo za Apple Pay.

Oglas

naime nije dostupan kod nas tako da je do sad NFC u iPhone-ima bio potpuno beskoristan. No, prema stranici za razvojne programere Core NFC u bilješkama se spominje da iPhone 7 i iPhone 7 Plus imaju mogućnost očitavanja NFC oznaka. Nema spomena o zapisivanju na oznake niti spajanja s drugim NFC uređajima.

NFC značajka bit će otvorena za korištenje preko aplikacija iz App Storea, nakon što se uređaji nadograde na iOS 11 u jesen 2017. Nažalost, brzo povezivanje uređaja koje je do sad bila glavna prednost NFC-a neće biti dostupno, ali i ovako može poslužiti. Kao primjer su iz Core NFC predložili skeniranje NFC oznaka u muzejima za više informacija o građi.

Hoće li se NFC napokon popularizirati sad kad Apple ide tim putem te hoće li dodati podršku i na ostale uređaje iz svoje game? To trk trebamo vidjeti.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.