iPhone 6 najpoželjniji smartfon – pokazuju nam statistički podaci

Fotografija članka: iPhone 6 najpoželjniji smartfon – pokazuju nam statistički podaci

iPhone 6, iako financijski mnogima nedostižan,  je najpoželjniji model  smartfonameđu potrošačima širom svijeta baš kao i prethodni Appleovi  uređaji. To tvrdi tvrtka RBC Capital Markets, na temelju podataka istraživanja tržišta provedeno između 4000 potrošača.

Oglas

Prema podacima istraživanja, potrošači koji imaju namjeru uskoro zamijeniti svoj stari smartfon, žele Apple iPhone 6, (49,4 %) dok Samsung Galaxy njih 37%. Za Nokia/Microsoft modele je zainteresirano 2,5% potrošača, dok za BlackBerry samo 0,9%. Statistički gledano, iPhone je među najpoželjnijim uređajima u svijetu. Isto tako, ako je potrebno za kupnju iPhone 6 za koji je potrebno da odrade 35 sati, američki potrošači su spremni platiti znatno višu cijenu.

iPhone 6 najpoželjniji smartfon – pokazuju nam statistički podaci 02

Ali unatoč svojim željama, gro potrošača širom svijeta kupuje jeftinije smartfone s konkurentskim operativnim sustavima, posebno oni kojima je cijena iPhonea nedostižna. To potvrđuje drugo istraživanje, Business Insidera, pod nazivom „ Koliko sati morate raditi da bi kupili iPhone 5S?“  Dakle, u Americi radnik u tvornici mora raditi 30 sati (plaća po satu od 24 $) kako bi kupio 5S sa 16 GB interne memorije za 707 dolara. Otprilike isti broj sati treba radniku u Švicarskoj, Danskoj i Australiji. Brazilski zaposlenici moraju raditi 200 sati, dok u Kini, gdje su radnici plaćeni 1,74 dolar po satu, potrebno je da odrade 499 sati za svoj iPhone 5S koji košta 868 dolara.

iPhone 6 najpoželjniji smartfon – pokazuju nam statistički podaci 03

I na kraju da završimo s najsvježijim glasinama vezanim uz novu Appleovu perjanicu. Prema pisanju Bloomberga, 4,7-inčni i 5,5-inčni iPhone 6, sljedeći mjesec kreću u proizvodnju, i imaju kameru od 10 MP s optičkom stabilizacijom (OIS) slike.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.