Iphone 5: 8MP senzor i izlazak 9.lipnja?

Fotografija članka: Iphone 5:  8MP senzor i izlazak 9.lipnja?

Apple je uvijek koristio OmniVision senzor za svoja izdanja iPhone ugrađenog fotoaprata. Iako je Apple vrlo inovativna kompanija što nije sporno,  sa  druge strane su i tradicionalna kompanija. Zašto bi odustali od dugogodišnje tradicije?  Pitanja ima, ali pravog odgovora nema. Apple nije se službeno oglasio oko izjave Howarda Stringera.

 

Upravo zbog toga, a kako to obično biva, vijest se proširila internetskim i poslovnim svijetom te izazvala razne reakcije. Jedni misle da izjava je krivo protumačena, a drugi misle da je ipak istina. Svaka skupina ima neke svoje argumente. 

Argumenti skupine koja zastupa teoriju o krivom tumačenju izjave:
Direktor Sonya izjavljuje da zbog potresa i tsunamija  su ujedno i obustavljeni planovi proizvodnje za neko vrijeme.  Ukoliko su istinite glasine (špijunska fotografija) nekih medija da bi iPhone 5 trebao ugledati svjetlo dana 9. lipnja,  ima smisla. Sony nema vremena prilagoditi i proizvesti senzore do navedenog datuma.  Špijunska fotografiju se odnosi na Verizon SAD i prikazuje objavu iPhonea 5 s Motorolinim dual-core pametnim telefonom Droid Bionic  9. lipnja.

Naravno, ovo je CDMA inačica iPhonea 5. Analitičar iz tvrtke Oppenheimer & Co’s  i neki analitičari Wall Streeta kažu da su provjere s njihovim poslovnim kontaktima pokazala da iPhone 5 dolazi sa značajkom OmniVision senzora.

Argumenti skupine koja zastupa teoriju o ispravnosti izjave:
AppleInsiderov članak sugerira da iPhone 5 neće izaći  do rujna 2012 jer  Apple još nije započelo naručivanje dijelova za njihovu slijedeću generaciju iPhonea.  Ukoliko je ova informacija istinita, možda CEO  Howard Stringer je doista mislio da Sony može prilagoditi i proizvesti 8MP senzor ukoliko to Apple zatraži  od njih.  Neki izvori (opet neprovjereno) navode da Apple baš i nije više zadovoljan kvalitetom izrade senzora za  ugrađene fotoaparate  i da se okreću Sony-u. I u ovom slučaju neki analitičari i izvjestitelju poslovnog portala The Street,  , također podržava te tvrdnje.

Kako smo u početku članka spomenuli špijunsku fotografiju za iPhone 5, sada bi na kraju samo dodali da se iz nje mogu dodatno vidjeti i druge informacija, specifikacije vezane uz iPhone5. Model smartphonea dolazi sa:
–  4 inčnim zaslonom osjetljivim na dodir, a rezolucija i druge specifikacije materijala i norme iz prošlosti  se nastavljaju
–  Procesor je dual core, A5 – 1GHz.  No, nedavno je iz Samsunga procurila vijest da A5 procesoru  je samo više poboljšana verzija i najveća značajka je da podržava obje GSM / CDMA mreže
-IPhone5 neće imati bežičnu sinkronizaciju periferije
kako se pretpostavljalo
 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.