iPhone 4 – nije zlato sve što sija 2

Fotografija članka: iPhone 4 – nije zlato sve što sija 2

Kamera: Tehnički parametri ugrađene kamere daleko su od nedavnih objava novih proizvoda iz Samsunga i Sony Ericssona. Ustvari, pet megapiksela je nekako optimalna vrijednost. Ionako rijetko otiskujemo fotografije načinjene pomoću kamere mobilnog telefona na papir i uglavnom ih dijelimo preko Facebook-a. Flash je također inovacija jer ga u prethodnim modelima nije bilo.

 

Kako je Jobs rekao, kamera sa stražnjim osvijetljenim senzorom povećava količinu svjetlosti zarobljenu od senzora, što  rezultira boljim fotografijama, osobito u uvjetima slabog osvjetljenja. Da, to je Jobs rekao, svatko svoga konja hvali  kaže stara poslovica, a mi korisnici ćemo to moći potvrditi ili opovrgnuti. Nadam se ipak potvrditi.

Druga kamera i video pozivi :  To je relativno jednostavan VGA čip s rezolucijom od 640×480 piksela isključivo namijenjen video pozivima. Za uspješno auto portretiranje dodatna kamera se može zakrenuti. U svrhu video poziva imate odgovarajući gumb za tradicionalni razgovor na raspolaganju, ili možete potražiti osobu koju želite izravno iz popisa kontakata. Nakon toga  pokrećete na iPhone 4 program FaceTime koji će omogućiti uspostavu video poziva. To je odlična funkcionalnost,  osim ako niste tamo gdje ste rekli da ste ili ste u društvu osobe za koju ne želite da se zna. Mala, šala.

Međutim, video telefonija je ostvariva samo preko W-Lan. Apple kaže kako će  tehnologija FaceTime biti industrijski standard, kako planiraju rad s mobilnim operaterima da bi FaceTime bio dostupan preko 3G podatkovnih usluga budući će Face Time biti podržan od strane drugih njihovih uređaja. To me podsjeća malo na rulet. Do tada će možda i izaći model iphone 5. Baš sam zločesta. Skoro zaboravih, kao korisnik biti ćete u mogućnosti prebaciti se na stražnju kameru i isključiti prednju tako da druga strana vidi ono što vi vidite, npr. palme i komade i komadice u badićima. Cool. Pitam se, ako bi bilo koristiti Skype za video pozive?

Video izlaz:  Ipad Dock adapter za VGA će također biti podržan od strane iPhone. To bi bio korak u pravom smjeru, ali je ograničena maksimalna rezolucija od 1024×768 piksela na adapteru.

Utor za microSIM-kartice: Nemojte se bojati novih formata. Prvo, microSIM ne razlikuje od tradicionalne SIM, osim svojom veličinom. Ako želite, uobičajna SIM-kartica može se koristiti u iPhone 4, postoje čak i posebni uređaji za rezanje na pravu veličinu. S druge strane, operateri ne spavaju. Mini SIM kartice su uključene u njihovu ponudu SIM kartica.

IAD sustav oglašavanja: Ovaj sustav će omogućiti programerima da zarade na aplikacijama, a korisnici će, pak, birati između gledanja reklama ili kupnje aplikacije. Dovoljno je napomenuti da IAD radi samo na uređajima sa IOS 4. Oglašivači su iskazali veliki interes za IAD. Iznos naloga za oglašavanje u IAD za 2010. iznosi više od 60 milijuna dolara,  gotovo 50 % od procijenjenog ukupnog proračuna za oglašavanje na mobilnim uređajima u SAD u drugoj polovici 2010. Sustav će raditi od 1. srpnja. Međutim, IAD je također tema za poseban materijal, pa detalje ću o tome, nakon pokretanja.

A sada nam ostaje samo čekanje da se iPhone 4 pojavi na našem tržištu, a nadamo se da će se nakon toga naći i na našem testu.
 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.