iPad Pro se prodaje bolje od Surface tableta (Q4 2015)

Fotografija članka: iPad Pro se prodaje bolje od Surface tableta (Q4 2015)

Ako je vjerovati statističkim brojkama IDC-a, čini se kako je u posljednjem prošlogodišnjem kvartalu Apple radio bolji posao od Microsofta – iPad Pro je u prodaji “tukao” sve Surface tablete.

Oglas

Iako su narudžbe za isporuku velikog iPad Pro tableta bile manje od očekivanog, o čemu smo , čini se kako je i to bilo sasvim dovoljno da Apple zadovoljnije trlja ruke od Microsofta koji se pohvalio kako jako dobro prodaje Surface tablete. Moramo priznati kako niti mi nismo vjerovali kako će se veliki Appleov tablet tako dobro prodavati, no očito je kako je snaga njihovog brenda vrlo jaka.

Ako zavirimo u IDC-jeve brojke, u posljednjem prošlogodišnjem kvartalu (Q4 2015) iPad Pro s velikim 12,9 inčnim ekranom se pojavio u prodaji negdje polovicom tog kvartala i prodan je u oko 2 milijuna primjeraka. Za razliku od njih, Surface tableti se prodaju tijekom cijelog kvartala no uspjeli su doseći brojku od tek 1,6 milijuna primjeraka.

Ovo i nisu tako loše brojke jer je u 2015 godini, no kako bi prikrili još veći pad statističari su u ovu kategoriju ubacili 2-u-1 hibridne/konvertibilne uređaje, a čija je , o čemu smo ranije pisali.

Kao najveći krivac za pad prodaje tableta spominju se veliki pametni telefoni koje poznajemo i kao phableti. Radi se o uređajima s veličinom ekrana od 5,5 do 6,99 inča, a koji su globalno izuzetno popularni i u većini slučajeva su i jedini uređaj koji imaju ti korisnici.

Dakle, imate li vi neki tablet, ili samo phablet/smartfon? :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.