iPad Mini protiv Nexusa 7, tablet protiv tableta, još jedan ‘rat’ u slici i videu

Fotografija članka: iPad Mini protiv Nexusa 7, tablet protiv tableta, još jedan ‘rat’ u slici i videu

Čini se kako se poprilično buke podiže oko “uspoređivanja” mogućnosti i drugih sitnica vezano uz vjerojatno dva najpopularnija tebleta današnjice – iPad Mini i Nexusa 7.

Oglas

Još je jedna ekipa odlučila usporediti ova dva planetarno popularna tableta na svoj način. Ovo su, kako kažu, vjerojatno najbolji 7 inčni (ili veći) tableti koji se mogu pronaći na tržištu. Naravno, neki od vas će spomenuti i Amazonov 7 inčni Kindle Fire HD, i složit ćemo se s vama. Ali ovo je ipak priča o ova dva “igrača”.

Iako je ova dva tableta možda čak i nezahvalno uspoređivati, ipak imaju neke zajedničke karakteristike koje krase oba modela – vrlo su jednostavni za korištenje, lagani su i tanki, lijepo dizajnirani, te odlično prikazuju video i druge multimedijske sadržaje, a i čitanje e-knjiga je vrlo elegantno.

Ono što ih razlikuje je hardverska konfiguracija, veličina ekrana i cijena. Nexus 7 ima 7 inčni ekran s jačom rezolucijom od 1280×800 točaka, dok iPad Mini ima veći ekran od 7,9 inča s manjom rezolucijom od 1024×768 točaka. Nexus 7 nudi 4-jezgreni procesor, a iPad Mini 2-jezgreni. Ogromna je razlika i u cijeni – Nexus 7 košta samo 199$, a iPad Mini čak 329$ (najjači model je vrtoglavih 659$).

Podsjetit ćemo vas samo na naš prijašnji članak u kojem je jedna druga ekipa isprobala pravi “hardcore” test oba tableta bacajući ih na sve strane. Nakon gledanja videa niže svakako preporučujemo da pročitate i ovaj članak u kojem će biti “krša i loma” :)
– 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.