iPad Mini od danas u prodaji i u Hrvatskoj – od 2.799 do 5.499 kuna, vrijedi li toliko?

Fotografija članka: iPad Mini od danas u prodaji i u Hrvatskoj – od 2.799 do 5.499 kuna, vrijedi li toliko?

Upravo smo saznali kako se od danas u 9 sati ujutro počeo prodavati novi iPad Mini i u Hrvatskoj. Ovaj “smanjeni iPad 2” ima i popriličnu cijenu u odnosu na konkurenciju. Vrijedi li toliko?

Oglas

O samom iPadu Mini vjerojatno već i vrapci na granama znaju sve. Apple je ovaj tablet ugurao u klasu tableta sa 7 inčnim ekranom, no za razliku od konkurencije ponudili su veći 7,9 inčni ekran. I opet – za razliku od konkurencije rezolucija ekrana od 1024×768 je manja od većine konkurencije. Je li ovo dobar tablet, u to ne sumnjamo jer praktički ništa loše ne dolazi iz Applea. Je li najbolji? Sigurno nije? A vrijedi li toliko novca? Hmmm, nismo baš sigurni kako je ovo “best buy” kupovina :)

Na vanjskom tržištu cijena iPada Mini kreće od 329$, što je oko 1928 kuna neto, s PDV-om mu je cijena 2.410 kuna, i ako dodamo još pokoji porez te maržu prodavača, cijena dolazi na 2.799 kuna. Sama cijena i nije toliko različita u odnosu na onu izvan Hrvatske. Naravno, bit će raznih božićno-novogodišnjih akcija, cijena će varirati, ali držimo se onih osnovnih, provjerenih.

Pitanje je vrijedi li ovaj tablet toliko? Odlučili smo ne filozofirati previše i zadržavati se kod tehničkih karakteristika jer ih i sami možete pronaći na , nego smo pogledali video test jednog online sitea i prenosimo što oni kažu. Video i sami možete pogledati niže.

Dakle, zaključili su kako je odlično dizajniran i napravljen od vrhunskih materijala, ima dobru kameru, a i sustav je hardverski dobro izbalansiran (procesor, memorija). Hvale i trajanje baterije – oko 12 sati, odnosno 2-3 dana prosječnog dnevnog korištenja. Osvjetljenje ekrana je odlično, podrška raznim aplikacijama izvrsna, a hvale i tipkovnicu.

Zamjerke iPadu Mini idu na račun nedostatka GPS navigacijskog sustava, slabe rezolucije ekrana, slabih zvučnika, nema Youtube aplikacije, prevelike širine tableta 84:3 umjesto 16:9 ili 16:10), te naravno – prevelike cijene.

I na kraju, pogledajte video i zaključite sami vrijedi li iPad Mini. Mi odgovor znamo :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.