iPad Mini – hvale mu dizajn i trajanje baterije, a kritiziraju kvalitetu ekrana i cijenu

Fotografija članka: iPad Mini – hvale mu dizajn i trajanje baterije, a kritiziraju kvalitetu ekrana i cijenu

Nekoliko vodećih svjetskih portala napravilo je svoje recenzije vezane uz novi iPad Mini. Mišljenja se uglavnom poklapaju, a mi donosimo ona najznačajnija.

Oglas

Svoj osvrt na novi Appleov mali tablet uređaj dali su Engadget, CNET, The Verge, Techcrunch i Slashgear.  Svi se slažu kako se radi o odlično dizajniranom uređaju, no najviše ih “muči” kvaliteta ekrana, jer smatraju da su u cijenu od 329$ mogli “ugurati” i nešto više.

Osim samog dizajna koji je praktički besprijekoran, najbolje ocjene je dobila sama baterija koja daje veliku autonomiju tako da možete dugo igrati igre, gledati filmove, downloadati aplikacije i raditi sve ono što inače radite. Trajanje baterije je gotovo 13 sati, kada je uključen preko WiFi veze, što je zaista sjajno.

Od nekih negativnih stvari koje su recenzenti naveli, najviše se žale na cijenu. Izdvojiti 329$ za ovakav tablet nije malo, a kada postoje “ljuti konkurenti” kao što su Amazonov Kindle Fire 2 ili Googleov Nexus 7 koji se prodaju za 199$. Razlika u cijeni je očita, a u funkcionalnosti praktički nikakva. Pitanje je volite li više iOS ili Android :)

Naravno, svi vi koji ovo čitate sigurno o ovome imate svoje mišljenje. I svi mislite da ste u pravu. Ovo što smo naveli su činjenice koje su takve kakve jesu, pa tko voli nek’ izvoli. Ionako iPad tablete ne kupuju ljudi koji traže “best buy” nego oni koji se žele malo “šminkati” i biti viđeni s iPadom Mini na stolu. A da se prodaje, prodaje se :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.